Atenție la copiii diagnosticați cu autism!

210
Atenție la copiii diagnosticați cu autism! - autismtrainingforeducationprofes-1517491091.jpg

Articole recomandate

Asociația de Terapie Comportamentală Aplicată atrage atenția asupra importanței diagnosticării copiilor cu potențiale tulburări din spectrul autist la o vârstă cât mai fragedă pentru a crește șansele de recuperare a acestora.


"Bazându-se pe studii internaționale, specialiștii ATCA afirmă că, în prezent, diagnosticul pentru tulburări din spectrul autist (TSA) poate fi stabilit după 18 - 24 luni, însă semne pot fi observate încă de la 10 luni - un an. Recuperarea terapeutică cu cele mai bune rezultate dovedite științific este ABA (Applied Behavior Analysis). Succesul acesteia depinde de patru factori majori: nivelul de gravitate al afecțiunii, vârsta copilului la intrarea în program, gradul de implicare a familiei, experiența echipei de terapeuți și a coordonatorului care lucrează cu cel mic", se arată într-un comunicat al asociației, transmis joi AGERPRES.


Rezultatele altor cercetări internaționale, în urma aplicării ABA în cazul copiilor cu tulburare de spectru autist, arată, conform sursei citate, că dacă terapia este începută la vârstă foarte mică (2 ani sau chiar mai devreme), este intensivă (20 - 30 de ore săptămânal) și se desfășoară fără întrerupere timp de minim doi ani 20 - 30% dintre copii vor fi complet independenți, iar simptomele autismului dispar.


Potrivit comunicatului, în România nu există un raport la nivel național privind numărul copiilor diagnosticați cu tulburări din spectrul autist, dar estimările avansează că există peste 30.000 de minori care intră în această categorie.
La nivel mondial, cel mai recent studiu privind această tulburare arată că unul din 68 de copii are autism. Tulburarea este mai des întâlnită la băieți (1 din 46), doar una din 84 de fete suferind de autism.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5523 secunde