Înmatricularea ilegală a mașinilor, o afacere falimentată de polițiștii constănțeni

585
Înmatricularea ilegală a mașinilor, o afacere falimentată de polițiștii constănțeni - 0f4b03b55a4d93fad64ac5cacf6b1ba4.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii din București au desco-perit, numai anul trecut, aproape 400 de autoturisme înmatriculate ilegal. De regulă, proprietarii depuneau la dosar chitanțe care atestau plata taxei de poluare, fără ca în realitate aceștia să fi plătit vreun ban.
La Constanța însă, lucrurile stau mult mai bine. În decursul a doi ani, polițiștii Biroului Înmatriculări Auto au găsit doar cinci cazuri în care autoturismele au fost înmatriculate ilegal, fără ca proprietarii să plătească taxa de poluare. Potrivit comisarului șef Romeo Tecău, cei cinci proprietari de autoturisme care au procedat astfel sunt persoane juridice, metoda găsită de acestea să păcălească autoritățile fiind una foarte simplă. Ei se prezentau la Trezorerie, plăteau contravaloarea taxei de poluare, însă banii se duceau în alt cont, de obicei unul nul. Primeau chitanță cum că ar fi plătit taxa, pe care o foloseau la înmatricularea autoturismelor. După câteva zile, indivizii erau anunțați de Trezorerie să vină să își ridice banii deoarece suma a fost virată spre un cont inexistent.
"În prezent, cele cinci cazuri se află în verificări la Inspectoratul Județean de Poliție pentru a ne confirma încadrarea juridică și dacă aceste fapte au fost săvârșite în mod intenționat. Dacă Poliția ne anunță că începe urmărirea penală și că există vreo infracțiune, imediat anulăm înmatricularea celor cinci autovehicule. La noi sunt foarte puține cazuri de acest gen pentru că încă de la început am implementat un protocol cu Trezoreria prin care astfel de practici sunt imediat demascate. Săptămânal trimitem la Trezorerie copii după chitanțe, iar ei verifică dacă au intrat sau nu banii. Au încercat la început să ne păcălească, dar pentru că au văzut că îi descoperim imediat ceilalți amatori s-au lăsat păgubași. Vedem la București sute de cazuri de înmatriculări ilegale, însă acolo sunt foarte greu de descoperit fiindcă nu au încheiat un protocol cu Trezoreria", ne-a declarat comisarul șef Romeo Tecău.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6542 secunde