Înșelăciune de peste jumătate de milion de euro / Cum au acționat escrocii

226
Înșelăciune de peste jumătate de milion de euro / Cum au acționat escrocii - diicot-1390324954.jpg

Articole de la același autor

Procurorii DIICOT Sălaj împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sălaj și Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj au efectuat 20 de percheziții domiciliare pe raza județelor Sălaj, Covasna, Maramureș și Satu Mare, în cadrul unei acțiuni vizând destructurarea unei grupări infracționale organizate, structurată pe mai multe paliere, specializată în săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave și evaziune fiscală.
Procurorii suspectau că membrii grupării, începând cu anul 2008, au achiziționat diferite produse, în cantități foarte mari (materiale de construcție, îngrășăminte chimice, calculatoare, laptopuri, sisteme tip DVD, camere video, etc.) de la mai multe depozite de pe raza județelor Sălaj, Cluj, Satu Mare, Bihor, Maramureș, Brașov, Prahova, pe care le-au plătit cu file CEC sau Bilete la Ordin fără a avea acoperirea necesară.
Ulterior, bunurile erau vândute de către o parte din membrii grupării altor membrii ai acestui grup infracțional, care dețineau depozite și care le comercializau pe piața neagră la un preț de aprox. 50% din valoarea reală a acestor bunuri.
S-a stabilit faptul că, societățile folosite de către membrii grupării nu au desfășurat niciun fel de activitate productivă sau comercială reală, acestea fiind înființate sau preluate doar în scopul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune și evaziune fiscală.
Prejudiciul cauzat până în prezent este de 600.000 euro, fiind identificate 50 de părți vătămate.
Cu ocazia efectuării perchezițiilor domiciliare au fost ridicate mai multe documente contabile, peste 40.000 euro, ștampile ale unor societăți comerciale folosite pentru activitatea de inducere în eroare și instrumente de plată.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 07 Ianuarie 2014
Stire din Eveniment : DIICOT caută procurori
Luni, 06 Ianuarie 2014
Stire din Eveniment : DIICOT caută procurori
Pagina a fost generata in 1.4793 secunde