Întâlnire a ministrului Apărării Naționale cu echipa "Invictus"

216
Întâlnire a ministrului Apărării Naționale cu echipa

Articole de la același autor

Militarii răniți care fac parte din lotul extins de sportivi care se pregătesc pentru participarea la evenimentul competițional "Invictus Games Sydney 2018" s-au întâlnit, ieri, la sediul MApN, cu ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor.


În discuțiile purtate cu veteranii răniți, din rândul cărora vor fi selecționați sportivii care vor reprezenta România în competiție, au fost abordate subiecte referitoare la modul în care se desfășoară procesul de pregătire, detaliile organizatorice și sprijinul pe care conducerea instituției îl acordă în vederea realizării obiectivelor proiectului "Invictus".


Mihai Fifor a apreciat că eforturile militarilor răniți care se pregătesc să participe la competiția de la Sydney sunt deosebite, demonstrând caractere puternice și determinarea de a merge mai departe, în ciuda traumelor suferite. 


"Când vorbim despre Invictus, vorbim despre o filosofie aparte, de un mod de viață exemplar. Aveți întregul meu respect. Reprezentați modelul învingătorului, al luptătorului care își depășește în permanență limitele, sunteți modele inspiraționale pentru fiecare militar al Armatei României. Rezultatele minunate pe care le-ați obținut la ediția de anul trecut a Invictus Games, la prima participare a României, ne-au făcut și m-au făcut mândru. Vă doresc mult succes la Sydney!", a spus ministrul Fifor.


În cadrul discuțiilor purtate, ministrul Mihai Fifor i-a asigurat pe militari că va urmări ca, atât la nivelul unităților în care sunt încadrați în calitate de militari activi, cât și prin structurile centrale cu competențe în gestionarea situațiilor și problematicii veteranilor răniți sau familiilor acestora, să fie luate cu maximă promptitudine măsurile de rezolvare a problemelor cu care se vor confrunta.


"Invictus Games 2018" este un eveniment competițional care va avea loc, între 20 și 27 octombrie, la Sydney, în Australia. La competiție vor participa militari răniți din 18 țări membre sau partenere ale NATO - Afganistan, Australia, Canada, Danemarca, Estonia, Franța, Georgia, Germania, Irak, Italia, Iordania, Olanda, Noua Zeelandă, Polonia, România, Ucraina, Marea Britanie și SUA. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.8476 secunde