Investiție de peste un miliard de lei pentru CEL MAI LUNG TUNEL DIN ȚARĂ

371
Investiție de peste un miliard de lei pentru CEL MAI LUNG TUNEL DIN ȚARĂ - ddd-1581778841.jpg

Articole recomandate

Cel mai lung tunel din România, cu o lungime de aproape trei kilometri, ce urmează a fi făcut pe traseul din Sălaj al Autostrăzii Transilvania, are o valoare estimată de peste un miliard de lei, realizarea lui urmând a fi scoasă la licitație cel mai probabil în luna mai, relatează Agerpres.

Potrivit precizărilor făcute, sâmbătă, de ministrul Transporturilor, Lucian Bode, indicatorii tehnico-economici privind această investiție au fost reaprobați, iar documentația pentru demararea procedurii de atribuire este în curs de elaborare, urmând a fi transmisă spre validare către Agenția Națională pentru Achiziții Publice. "Noi estimăm ca până undeva în aprilie să finalizăm (...) și să fim în situația în care în luna mai să urcăm în SICAP, pentru licitație - proiectare și execuție, tunelul Meseș", a precizat Lucian Bode, într-o conferință de presă.

La rândul său, directorul Companiei Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Florin Scarlat, a subliniat că tunelul respectiv este un obiectiv de investiții special, pentru care s-a cerut asistență din partea unor experți străini. "Fiind o lucrare de investiție cu un specific aparte, (...) a necesitat inclusiv asistența din partea unor experți de la o firmă internațională renumită pentru a pune la punct documentația, pentru că necesită în primul rând o lucrare de bază acele tunele. Necesită un sistem de monitorizare a traficului în acest tunel. Sunt niște experiențe pe care alte state le au. Din păcate, noi acum suntem în faza pionieratului și am apelat la această experiență pentru a genera o documentație matură și cu toate elementele tehnice, pentru a o putea scoate la licitație", a precizat Florin Scarlat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.2573 secunde