IȚELE CORUPȚIEI din UMC, denunțate de un student

1779
7
IȚELE CORUPȚIEI din UMC, denunțate de un student - umcperchezitiijandarmi88-1379682041.jpg

Articole de la același autor

Anchetarea profesorului Emilian Anatoli și a studenților a început după un autodenunț depus de unul dintre studenți, se arată într-un comunicat de presă transmis de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța. Este vorba despre Ștefan Răzvan Călin, student în cadrul UMC, acuzat de trafic de influență și dare de mită.
Iată ce au constatat procurorii: 


"În sarcina lectorului universitar COSTACHE EMILIAN-ANATOLI s-a reținut că, în perioada 1 - 16 septembrie 2013 a primit suma totală de 5.725 euro, de la 17 cumpărători de influență, studenți la Universitatea Maritimă Constanța, prin intermediul învinuitului ȘTEFAN RĂZVAN CĂLIN, care ulterior s-a autodenunțat, existând date și imagini la dosar cu privire la primirea de către lectorul universitar COSTACHE EMILIAN-ANATOLI a sumei de 300 euro, în bancnote de câte 50 euro și a sumei de 100 euro, de la învinuitul ȘTEFAN RĂZVAN CĂLIN". 


Potrivit anchetatorilor, cu prilejul percheziției domiciliare efectuate în locuința lectorului universitar, ieri, au fost descoperite și ridicate lucrările de examinare a celor 17 cumpărători de influență, studenți care i-au oferit prin intermediul învinuitului Ștefan Răzvan Călin sume cuprinse între 100 și 1000 euro, astfel încât să obțină nota de promovare 5, la disciplinele predate de acesta, respectiv Analiză matematică I, Analiză matematică II și Matematici Speciale. Studenții erau asigurați de învinuitul Ștefan Răzvan Călin "că va interveni și pe lângă alte cadre didactice din cadrul U.M.C. Constanța, astfel încât studenții cumpărători de influență să promoveze examenele restante". Totodată, s-a ridicat de la domiciliul inculpatului Costache suma de 400 euro, provenită din faptele de corupție comise. 


Iată ce sume au oferit cei 11 studenți duși, astăzi, la arestare:


- BURASAN ERSIN a oferit suma de 200 euro;
- BADEA VICTOR MIHAI a oferit suma de 300 euro;
- CONSTANTIN TINEL ALEXANDRU a oferit suma de 1.000 euro;
- GRIGORAȘ MIHAI a oferit suma de 200 euro;
- BUJA GEORGE ȘTEFAN a oferit suma de 575 euro;
- GUZGANU GEORGE CIPRIAN a oferit suma de 200 euro;
-ȚIRIPAN VALENTIN NICOLAE a oferit suma de 300 euro;
- OLARU MIHAI CĂTĂLIN a oferit suma de 300 euro;
- MAXIM ȘTEFAN MARIUS  a oferit suma de 200 euro;
- GRUIA AUREL GEORGE a oferit suma de 300 euro;
-ALIOSMAN DENIZ a oferit suma de 100 euro.


Referitor la Florin Dumitru MERĂUȚĂ, fost student la Universitatea Maritimă Constanța, iată ce au reținut procurorii: "A primit sume de bani cuprinse între 100 - 150 euro, de la 17 studenți din cadrul aceleiași universități, ce urmează a fi identificați și cercetați sub aspectul comiterii infracțiunii de cumpărare de influență, pentru a-și folosi influența asupra cadrelor didactice din cadrul universității, astfel încât studenții să promoveze examenele restante fără rezolvarea subiectelor pe lucrările scrise, ci numai să-și scrie numele, prenumele, anul de studiu, forma de învățământ precum și cerința subiectului.
Pentru traficarea influenței sale, Merăuță mai pretindea pentru sine de la cumpărătorii de influență sume cuprinse între 100 - 150 lei. 


În sarcina inculpatului s-a mai reținut că, în aceeași perioadă infracțională, în mod repetat, a substituit la examene alți studenți,  folosind carnete de student cu fotografia sa și numele cumpărătorului de influență, întocmind în numele acestora lucrările de examinare, studentul substituit primind astfel notă de promovare.


Cu prilejul percheziției domiciliare efectuată la reședința inculpatului au fost descoperite și ridicate mari sume de bani provenite din comiterea infracțiunilor de corupție, respectiv: 14.850 euro, 2400 dolari, 11.400 lei, înscrisuri ce cuprindeau însemnări cu nume de persoane, sume de bani, copiuțe, adeverințe de student, carnete de student, ce urmează a fi examinate și verificate în interesul cauzei. 










Comentează știrea

student
20 septembrie 2013
constantinescu cand ajunge si el langa astia?

cred ca acest profesor este mic copil pe langa cel mai mare spagar al institutiei eleodor constantinescu...dna nu dormiti...autosesizati.va..

student
20 septembrie 2013
altii mult mai tari in anii mari

sinteti pe o pista falsa, marile spagi se iau la electromecanici, cu cite 200-300 euro pe examen. Anchetati campionii adevarati. nu pe cei din anii mici: Stan Liviu, Bocanete, Tudor Darie, Buzbuchi et co

=)))
20 septembrie 2013
salahor

Buzbuchi :)))) ma faci sa rad

DE LA UMC
20 septembrie 2013
ATI CAM B......

PUNETI- VĂ SI INVATA-TI CA NU MAI TRECE-TI NIK.

dlq
20 septembrie 2013
He he

Merauta e cel care facea de astea de ani de zile..... Alalaltul e mic copil. Merauta avea intrare la toti profesorii si era intermediarul tuturor spagilor date in UMC, de asta avea si sumele alea de bani. 17 studenti? El a intermediat spagile a sute de-a lungul anilor...

DE LA UMC
20 septembrie 2013
ATI CAM B.......

PUNETI-VĂ SĂ INVATA-TI CA NU MAI TRECE-TI NIK.

tot student
21 septembrie 2013
@ student

prietene care probabil nu ai nicio treaba cu facultatea, ai dat vreodata un examen cu buzbuchi? de ce vorbesti prostii? la buzbuchi daca nu ai carnet sau legitimatie, nu te primeste la examen. nu ai buletin, nu te primeste la examen. nu ai chitanta, nu te primeste la examen, nu indeplinesti TOATE criteriile pentru a inrta in examen, nu intri in examen, fara concesii. te verifica si se uita la pozele din acte si la fata ta si apoi intocmeste o lista cu cei care sunt in sala si pe aceeasi lista pune si notele pe care o afiseaza, de regula la et II. cine vine si spune de buzbuchi ca e spagar sau mai stiu eu ce, HABAR NU ARE CE VORBESTE, iti zic eu prietene ca am avut 5 examene cu el. ia du-te sa-i dai bani sa vezi ce iese :)) buzbuchi=spagar roflol! chiar m-am amuzat copios.

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 07 August 2013
Stire din Cultură-Educație : Studenții ies în stradă
Sâmbătă, 09 Februarie 2013
Stire din Fun : Studentul eminent și tatăl zgârcit
Pagina a fost generata in 0.3327 secunde