Jaf armat la Banca Comercială Carpatica

1457
Jaf armat la Banca Comercială Carpatica - 840fdedb6d650bde4fa6eba64a46f1c1.jpg
O bancă din municipiul Constanța a fost luată cu asalt, vineri dimineață, de doi bărbați mascați, care au reușit să fugă cu o sumă de bani după ce au amenințat-o pe una dintre casiere cu un pistol.

Indivizii au intrat la scurt timp după ce Banca Comercială Carpatica, din zona Casei de Cultură, a fost deschisă publicului. În instituție se aflau opt angajați și un client, care au rămas blocați atunci când au văzut că unul dintre mascați are asupra lui un pistol cu care o amenință pe casieră să-i dea toți banii. De frică, nimeni nu a ripostat.
În tot acest timp, unul dintre atacatori îl ținea imobilizat pe paznic, amenințându-l cu un baston, în timp ce al doilea lua banii din sertarul casieriei.
Cei doi mascați au acționat în 32 de secunde, după care au luat-o la fugă. Din câte se pare, ei erau așteptați de un autoturism ascuns în spatele unor blocuri din apropiere.
La rândul lor, după plecarea bandiților, angajații băncii au ieșit din clădire și au început să-și sune rudele. În schimb, casiera, care nu-și revenea din șoc, și-a dat seama că trebuie să apese butonul de panică, ceea ce a și făcut. În numai un minut, la fața locului au sosit reprezentanții firmei de pază, cu care banca are contract, și polițiștii.
Oamenii legii verifică înregistrarea surprinsă de camera video amplasată în bancă. La ieșirile din oraș, atât spre Mangalia, cât și spre București și Tulcea, au fost instalate filtre de Poliție. "Atacul a avut loc la ora 8,52 și a durat 32 de secunde", a declarat adjunctul șefului IPJ Constanța, comisarul șef Adrian Rapotan.
El a mai spus că polițiștii au adus la fața locului și un câine, care a luat urma atacatorilor și care i-a condus pe anchetatori până la o parcare aflată în spatele sucursalei bancare, situată la parterul unui bloc din zona Casei de Cultură din Constanța.
Din acest motiv, oamenii legii cred că cei doi mascați au avut complici, ei fiind așteptați de o a treia persoană, care se afla într-un autoturism.
Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Constanța, Anda Drăgulescu, suma care a fost sustrasă de cei doi mascați este de 69.000 de lei. Ea a mai precizat că la această bancă a avut loc un control în luna februarie, însă nu s-au constatat nereguli în ceea ce privește sistemul de supraveghere, precum și condițiile impuse de lege privind paza și securitatea.
În altă ordine de idei, polițiștii constănțeni care investighează cazul jafului armat vor fi ajutați în anchetă de doi specialiști de la Direcția Investigații Criminale din cadrul Poliției Române.
Astfel, șeful Poliției Române, Petre Tobă, a dispus ca doi specialiști de la Direcția Investigații Criminale să se deplaseze la Constanța pentru a ajuta la anchetă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 30 Mai 2009
Stire din Comentarii : Gone in 30 seconds
Pagina a fost generata in 0.5421 secunde