Jandarmii constănțeni, cu ochii pe răufăcătorii "de sezon"

467
1
Jandarmii constănțeni, cu ochii pe răufăcătorii

Articole de la același autor

Jandarmii constănțeni vor avea o perioadă, acum pe sfârșit de an, mai mult decât aglomerată. Este lucru știut: hoții, dar și cei care vor să facă un ban în plus cu diverse materiale de sezon, interzise de altfel, vor fi foarte activi. Jandarmii sunt însă cu ochii pe ei.

Șeful Inspectoratului Județean de Jandarmi Constanța (IJJ), colonelul dr. Costică Cojoc a precizat că se desfășoară în această perioadă, dar și în lunile care urmează, tot felul de acțiuni de prevenire și combatere, multe dintre ele în colaborare cu Poliția, DIICOT, sau la cererea autorităților locale, pentru diverse evenimente, ori în baza unor protocoale încheiate cu unele instituții.

"Permanent avem în jur de 200 de oameni care sunt cu pistolul la brâu și sunt în misiune. Noi suntem o uzină vie, așa îmi place să spun", a precizat șeful IJJ Con-stanța.

Direcția Silvică a cerut ajutor

Cine ar trebui să se ferească de jandarmi în această perioadă? Hoții de lemn ar face bine să fie cu ochii în patru. În lunile noiembrie și decembrie, dar și ianuarie și februarie sunt mari probleme, mai ales în anii cu temperaturi foarte scăzute. Iar această iarnă se preconizează că va fi una destul de grea. Așadar, zonele în care se înregistrează de regulă cele mai mari probleme, cum sunt Mihail Kogălniceanu, Băneasa sau Dobromir, dar nu numai, vor fi atent monitorizate.

"Acum avem misiuni pe linia combaterii tăierilor ilegale de pomi și a distrugerii perdelelor forestiere la nivelul județului. Avem acțiuni cu cei de la Direcția Silvică, în baza unor protocoale încheiate la nivel național și ca urmare a solicitării de la Direcția Silvică Constanța", a precizat colonelul Costică Cojoc.

Cu ochii pe petarde

În decembrie jandarmii constănțeni vor avea și diverse acțiuni, împreună cu polițiștii constănțeni, care vizează combaterea comerțului ilegal cu petarde, artificii și alte muniții care se folosesc, de regulă, pe perioada sărbătorilor de iarnă.

De asemenea, mai în glumă, mai în serios, până de Crăciun, în special în zonele rurale, constănțenii se vor confrunta cu o altă problemă: furtul de animale, în special de porci. Așadar, fiți cu ochii în patru și feriți-l pe Ghiță, pentru a avea ce pune pe masa de Crăciun.

Comentează știrea

masina gri B-35-HZO
14 noiembrie 2013
Sunt tare

Sunt bengos, merg cum vrea muschii mei ,opresc pe carosabil apoi dau inapoi indiferent ca pot calca pietonii care coboara de pe trotuar pe trecere de pietoni sau carosabil,ce mai !!!sunt un smecher de smecherSunt fabricat in Romania fabricilor de permise de conducere

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4693 secunde