Concurs Jandarmii, fierul vechi și "pirații" de CD-uri

846

Articole de la același autor

Săptămâna trecută, jandarmii constănțeni s-au confruntat cu un val de infracțiuni, multe dintre cazuri privind furturile de fier vechi, de cherestea, ca și piratarea de CD-uri și DVD-uri.

Furtul de fier vechi rămâne în continuare o afacere bă-noasă, mai ales pentru cei care nu au vreun loc de muncă și trăiesc de pe o zi pe alta.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Grupării de Jandarmi Mobile "Tomis", locotenent colonel Sorin Mustățea, la data de 30 ianuarie a.c., în jurul orei 19, un echipaj auto al Jandarmeriei l-a depistat, în zona cartierului Poarta 6, pe Mitrea S., de 54 de ani, din Constanța, care abia furase fin incinta portului Constanța trei bucăți de țeavă de diferite dimensiuni.
A doua zi, în jurul orei 14, în aceeași zonă, Maria B., de 54 de ani, din județul Teleorman, a furat, din incinta portului Constanța, printr-o spărtură a gardului împrejmuitor, mai multe componente metalice.
Sâmbătă, 1 februarie a.c., în jurul orei 23,30, în apropierea blocului FE-3, din cartierul Poarta 6, un alt echipaj de jandarmi a prins două persoane în timp ce decopertau tabla de protecție a conductei de transport agent termic, aparținând CET Palas, care asigură încălzirea blocurilor din zona respectivă.
Lapte M., de 32 de ani, din județul Tulcea, și Asan I., de 19 ani, din Constanța, reușiseră să decoperteze cinci foi de tablă.
În fața militarilor, ei au declarat că, după ce au consumat câte două beri la un bar din zonă, s-au îndreptat către stația de maxi-taxi, cu intenția de a se deplasa la domiciliu. Constatând însă că nu mai au bani pentru a-și plăti biletele de călătorie, au hotărât să facă rost.
Cel mai simplu li s-a părut să fure fier vechi, pe care apoi să-l vândă. Prima care le-a căzut în cale a fost conducta CET-ului, astfel că au început să o decoperteze. Numai că au fost prinși în flagrant delict. În schimbul obținerii unei sume de bani, cei doi s-au pomenit cu dosare penale pentru comiterea infracțiunii de furt calificat.
Duminică, 2 februarie a.c., pe la ora 12, în zona porții 2 a portului Constanța, a fost depistat Marius A., de 31 de ani, din Constanța, care transporta cu ajutorul unui cărucior două țevi metalice, de dimensiuni diferite, a căror greutate atingea 220 kg, pe care a recunoscut că a furat-o din incinta portului.
La începutul acestei săptămâni, respectiv luni, 4 februarie a.c., pe la ora 10, jandarmii au depistat-o pe Ana V., de 26 de ani, din județul Bacău, care transporta într-un sac de rafie mai multe componente de fier și aluminiu furate, de asemenea, din incinta portului Constanța.

Cherestea pentru încălzirea locuinței
Jandarmii au constatat și că "tranzacțiile" de cherestea pot fi făcute până și prin spărturile gardului îm-prejmuitor din zona Poarta 1.
Duminică, 3 februarie a.c., în jurul orei 22,30, I.S., de 17 ani, din Constanța, a fost prins de jandarmi în timp ce încerca să scoată printr-o spărtură a gardului nouă bucăți de cherestea cu lungimea de 3-4 metri. Minorul a declarat că furase lemnele pentru a-și încălzi locuința.

CD-uri și DVD-uri piratate, în oborul constănțean
Duminică, jandarmii au efectuat și o acțiune privind prevenirea și combaterea comerțului ilicit, iar zona supusă raziei a fost cea din zona oborului, de pe bulevardul Aurel Vlaicu.
Aici au fost depistate două persoane care comercializau CD-uri și DVD-uri piratate.
Aristița B., de 40 de ani, din Constanța, oferea spre vânzare, în mod neauto-rizat, 34 de videograme și șapte fonograme pe suport CD, precum și 18 carcase suport CD.
Maricel G., de 48 de ani, din Galați, a fost prins comercializând ilegal 17 videograme pe suport CD, patru videograme pe suport DVD, 11 fonograme pe suport CD, opt casete audio și 31 de carcase suport CD.
x x x
În toate cazurile relatate, jandarmii au întocmit actele premergătoare necesare începerii urmăririi penale pentru săvârșirea infrac-țiunii de deținere în scopul distribuirii de mărfuri pirat și promovarea de mărfuri pirat prin orice mijloc și în orice mod.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7294 secunde