Judecătoarea Anca Niță vrea să intre în CSM

3489
5
Judecătoarea Anca Niță vrea să intre în CSM - csm-1335987777.jpg

Articole de la același autor

Magistratul Anca Jeanina Niță, vicepreședinte al Tribunalului Constanța, cea care și-a depus candidatura pentru un post de membru în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), vrea să convingă "electoratul" din țară că merită să reprezinte judecătorii în CSM.

Aceeași misiune o au și contracandidații judecătoarei Niță: magistrații Mădălina Afrăsinei și Mona Lisa Neagoe, de la Tribunalul București, Natalia Floarea Roman, de la Tribunalul Comercial Mureș, Gabriela Ghervase, de la Tribunalul Dolj, Florin Encescu, de la Tribunalul Gorj, Florin Alexandru Andrei, de la Tribunalul Iași, Norel Popescu, de la Tribunalul Mehedinți, și judecătorul Petre Dinescu, de la Tribunalul Vâlcea. Dar nu numai judecătorii trebuie să aleagă un reprezentant în CSM. Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și-au desemnat și ei candidații. Și unii, și alții vor reprezenta instanțele și parchetul în CSM în locul procurorului DIICOT Grațiana Isac și a judecătoarei ieșene Ana Lăbuș, cărora le expiră mandatele de șase ani deținute în CSM.

Judecătoarea Niță și lecțiile de demnitate
Potrivit CV-ului judecătoarei Niță, aceasta și-a început cariera ca avocat stagiar la Baroul Iași (1991 - 1992); a fost apoi magistrat la Judecătoria Iași, Judecătoria Constanța, Tribunalul Constanța (1993  å–$%å– iunie 1997). A revenit în avocatură, pentru câteva luni, în 1997, pentru ca apoi să se întoarcă în magistratură ca judecător cu grad de tribunal la Judecătoria Măcin, iar până în 2009 a îndeplinit funcția de președinte al Judecătoriei Hârșova și a avansat ca judecător la Tribunalul Constanța. De la data de 1 ianuarie 2010 și până în prezent aceasta ocupă funcția de vicepreședinte al Tribunalului Constanța.
Înainte de a prezenta argumentele sale în proiectul privind obiectivele pe care le va urmări în calitate de membru al CSM, judecătoarea Anca Niță citează din Aristotel: "Demnitatea constă nu din dorința de a poseda onoruri, ci din conștiința că le merităm".
Printre obiectivele pentru care Anca Niță spune că va milita în cazul în care va ajunge membru în CSM se află: consolidarea instituțională a sistemului judiciar, independența justiției și independența judecătorilor, reevaluarea strategiei de resurse umane și creșterea autonomiei instanțelor de judecată în procesul administrativ decizional.
Magistratul este de părere că se impune o creștere a responsabiliății Consiliului Superior al Magistraturii și o abordare constructivă a relațiilor cu puterea executivă și legislativă. De asemenea, e necesară "asigurarea independenței financiare și previzibilitatea statutului de magistrat", spune aceasta.
Nu în ultimul rând, ea pune un accent pe "dezvoltarea unei politici de resurse umane, care să ofere răspuns la probleme precum motivarea și asistarea evoluției magistraților, rezolvarea dezechilibrelor din punct de vedere al gradului de încărcare, stabilirea volumului optim de activitate al instanțelor judecătorești". Judecătoarea consideră că se impune o regândire a instituțiilor ce privesc cariera magistraților, cum sunt recrutarea, promovarea în funcții de execuție și de conducere, formarea inițială și formarea continuă și evaluarea magistraților.
Până în luna septembrie, judecătorii și procurorii din întreaga țară vor trebui să voteze judecătorul, respectiv procurorul care îi vor reprezenta în anii următori în CSM. Rămâne de văzut de ce susținere se va bucura judecătoarea Niță, de la Constanța, și cât de convingătoare va fi ea printre colegii săi, fie ei de la malul mării ori din țară.

Averea familiei Niță
Potrivit declarației de avere, judecătoarea Niță, alături de soțul ei, Teodor Niță, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, dețin două terenuri, unul în localitatea Tuzla, iar celălalt în Constanța. Cei doi au o clădire, în Constanța, în valoare de aproape 700.000 de lei, dar și patru autoturisme (un BMW, un Audi, o Dacie și un Peugeot). Cei doi soți au și datorii. Ei au contractat, în 2008, un împrumut în valoare de 51.056,24 de lei, care este scadent în decembrie 2015.
Tot din declarația de avere aflăm că Anca Jeanina Niță are un venit, anual, de aproximativ 80.000 de lei, iar soțul ei, de aproximativ 63.000 de lei.

Comentează știrea

lumea justitiei.ro
3 mai 2012
data afar din magistratura ptr coruptie vrea la csm?

a fost data afara din magistraura ptr coruptie-sotul ei teodor nita a fost dat afara din magistratura de ori din magistratura-ca procuror si judecator la medgidia unde ereu eliberati mafiotii din inchisoarea poarta alba-reprimiti in magistratura fara concurs-degeaba vor magistratii cinstiti sa promoveze-a fost reprimita de mafia lui traian basescu si cristian deliorga-era la csm-dosar coruptie la dna-pina ieri statea in navosari -garsoniera-e din corbu- jeanine marinescu- acum are vila in cartier hoti benzina din conducte pe care cica ii ancheta-primo-de milioane euro-au masini lux-merceds ultim tipcls negru ct 10 atp acum 70 ct mcd-apoi au audi a3 maro,si audi a4 ct 19 atp gri.audi a6 negru ct 43 ct atp-si alte jeepuri etc-peugeot 308 ct 09 atp si bmw ct 65 atp si altele ct 60 atp-din salariul la stat?ce zice judecatoarea anaca nita ptr cei din csm-aveti copii? cind sotul impreuna cu judecator e au eliberat un criminal in serie care a ucis la mangalia o familie intreaga-mama,tata,fetita de 8 ani amalia ingropata de vie-blestematilor? aveti copii? mafia la csm

Radu
3 mai 2012
pt pt 1

Mai metin cerchez iar ai inceput sa arunci cu venin? Nu crezi ca iti ajunge o condamnare la Braila? Nu mai latra ca un caine la luna si spune ceva inteligibil ca pina acum ai dat dovada doar ca esti bonav psihic ,rau de tot.

un vot
4 mai 2012
radu stoica?dna stie ce vorbiti cu mafia din justitie

sa veti soarta copilului ingropat de viu-amalia-criminalul eliberat de teodor nita-ce ati face daca ar fi fost copilul vostru ucis ,ingropat de viu si familia nita l ar elibera pe criminal?de unde are familia nita avere de sute milioane euro?cum au intervenit ptr sotia lui valentin stefan -prim procuror-permis ce trebuia suspendat-la 170 km- si cercetata ptr evaziune cu kurzi? radu s era peste la esplanada - e mina in mina cu proxenetii si procurori--isi ia spaga la greu sa i scape-asta e mafia din justitia constanteana-lumea justitiei.ranca nita data afara din magistratura ptr coruptie- reprimita de basescu-mafia pdl din justitie-mai e putin si scapam de ei-deliorga,nita familaia-ce sa inteleaga magistratii cinstiti? ca sa promovezi trebuie sa fi data afara din magistartura ca teodor nita si anca nita si promovat pe criterii politice?

cititi libertatea de opinie-bloog
4 mai 2012
in curind si ziar libertatea de opinie

dezvaluiri incendiare in curind cu fotografii averea de sute milioane euro a familiei nita-anca nita -fosta jeanine marinescu din corbu-garsoniera din navodari si acum din salariul la stat-vila la primo=hotii din conducte benzina pe care cica ii anchetau,masini milioane euro-mercedes clasa cls negru,bmw ,jeep,audi a3 si a4 si a5 si a8 si peugeot si afaceri--legaturi cu mafia-cei care pina ieri ii aparau acum nu i mai cerceteaza-ce vorbesc cu ei unii avocati ca nasta,a nita,n nita , v nita ,li.....etc-doaraul de la dna al lui deliorga.afaceri cu kurzi ale lui valentin stefan prim procuror parchet tribunal sef si fin al lui nita teodor-doasar ascuns la dna-evaziune si permis -suspendat-musamalizat de dancu si nita-al sotiei lui valentin gigel stefan si legaturi cu mafia -cu dan tanase scapat ptr trafic droguri la sinaia cu soare -lumea justitiei,ro-peco la lazu al turcilor luat cu japca-dosar evazine turci -mall inchis-str ic bratianu-mafia masoneriei din constanta-lumea justitiei.ro

5. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3235 secunde