Judecătorii vor decide astăzi dacă "Pardalian", din clanul "Băncuță", va fi eliberat pe o cauțiune de 6.000 de lei

1796

Articole de la același autor

Magistrații de la Tribunalul Constanța au stabilit, ieri, ca Gheorghe Mărăraș, zis "Pardalian", complicele clanului "Băncuță", să plătească suma de 6.000 de lei drept cauțiune pentru o eventuală eliberare a sa. Rudele persoanei arestate trebuie să depună suma respectivă în contul Ministerului Justiției până astăzi, când se va judeca cererea inculpatului de eliberare provizorie pe cauțiune.
Reamintim că, pe data de 18 iulie a.c., Gheorghe Mărăraș și complicii săi, Cocoș Băncuță, Tani-Fidis Băncuță, zis "Tancu", Vasile Băncuță, zis "Eminescu", au fost depistați în apropierea Capitalei, ei fiind cercetați de comiterea infracțiunilor de ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea liniștii și ordinii publice, iar cei trei Băncuță sunt acuzați și de tentativă de omor.
Scandalul a izbucnit la jumătatea lunii iulie, când cei patru, însoțiți de mai multe persoane, au coborât din mai multe autoturisme înarmați până-n dinți cu săbii, cuțite, furci, lopeți, topoare, sape, precum și un pistol cu bile.
După ce au coborât din mașină, Băncuță și băieții săi i-au atacat pe Dumitru Mirel Chiujdia, Dănuț Alexandru Slesarev și George Tănase. Cel mai grav rănit a fost Chiujdia pe care l-au lovit cu sabia, cuțitul și alte corpuri dure care i-au provocat leziuni pentru care a primit 100 de zile de îngrijiri medicale. Mărăraș, rudă cu ceilalți trei inculpați, este acuzat de anchetatori că a intrat într-un magazin alimentar din zonă căutându-i pe George Arnăutu și Stelian Barzu, martori și prieteni cu părțile vătămate. Mărăraș a atacat însă pe cine a nimerit în cale, respectiv pe administratorul magazinului, Dumitru Călin, amenințându-l cu sabia, dându-l apoi afară cu forța din propriul magazin.
Chiujdia a declarat anchetatorilor că, în urmă cu doi ani, împreună cu Slesarev, l-au împrumutat pe Tani-Fidis Băncuță cu 40.000 euro, sumă restituită însă parțial, din acest motiv ajungându-se la conflictul în urma căruia a ajuns pe patul de spital.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3979 secunde