Procesul fostului campion la lupte greco-romane Ion Draica va fi reluat la Curtea de Apel

1551
Dosarul fostului campion la lupte greco-romane, Ion Draica, în care este acuzat de comiterea infracțiunilor de înșelăciune, abuz în serviciu în formă calificată, fals intelectual și uz de fals, a ajuns pe rolul Curții de Apel Constanța după câțiva ani de când instanța de fond a dat o decizie. Magistrații de aici vor trebui să judece apelul declarat de procurori împotriva deciziei Tribunalului prin care Draica, alături de alte trei persoane, a fost achitat. Primul termen în judecarea apelului a fost stabilit pentru data de 21 septembrie.
Ion Draica este acuzat, alături de Eugenia Butoi, de comiterea infracțiunilor de înșelăciune, abuz în serviciu în formă calificată, fals intelectual și uz de fals.
Alte două persoane, membre ale Consiliului de Administrație de la SC Modern SA, Teodor Magda și Steriu Mihu, au fost cercetate în același caz pentru uz de fals.
Ion Draica și Eugenia Butoi se aflau, la momentul respectiv, la conducerea societății.
Potrivit rechizitoriului, în perioada 1996 - 1997, cei patru ar fi folosit cu rea-credință bunurile societății în detrimentul altor acționari. Prin mijloace frauduloase, ei ar fi cauzat un prejudiciu de 1,5 miliarde lei vechi, prin vânzarea acțiunilor societății Modern SA, privatizată prin metoda MEBO, altor persoane decât salariaților societății și celor din Consiliul de Administrație.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2579 secunde