La 77 de ani, bolnav de cancer, înfundă pușcăria pentru inginerii financiare

1245
La 77 de ani, bolnav de cancer, înfundă pușcăria pentru inginerii financiare - ionromancopy-1340300959.jpg
Bătrânul de 77 de ani, bolnav de cancer, care, în luna aprilie, sprijinindu-se într-un baston, a fost audiat de magistrații de la Tribunalul Constanța, într-un dosar în care era acuzat de evaziune fiscală, spălare de bani, complicitate la evaziune fiscală și complicitate la înșelăciune, a fost condamnat la ani grei de pușcărie. Deși a recunoscut în fața judecătorilor că alte persoane
s-au folosit și au profitat de naivitatea sa, povestind cu lux de amănunte cum a comis faptele, el a primit, la vârsta sa, o pedeapsă extrem de aspră.
Judecătorii l-au condamnat, așadar, pe Ion Roman la cinci ani și opt luni de închisoare cu executare și l-au obligat să plătească statului român suma de 226.312,80 lei, reprezentând despăgubiri civile. Co-inculpat în dosarul său, Vasile Goșu, a fost și el condamnat la pedeapsa de patru ani și două luni de închisoare cu executare, el urmând să plătească, în solidar cu partea responsabil civilmente SC Lacto GMG SRL, suma de 123.081, 04 lei. Sentința nu este încă definitivă.
Ion Roman le-a povestit judecătorilor că, în 2006, fără să bănuiască în ce încurcătură va intra, a început să facă afaceri, propriu-zis, cu o rudă a celui ce apare alături de el în dosar, pe nume Stila Goșu.
"Până în 2008 s-a prezentat Stila Goșu la mine, din partea Lacto GMG, care mi-a cerut, la o lună - două, câte o factură. De obicei îmi dădea o notiță (n.r. - una dintre ele a și depus-o la dosar, pentru a demonstra judecătorilor că spune adevărul), în care îmi spunea tot ce trebuie să cuprindă factura", a declarat bătrânul.
El a vrut să iasă din "încrengătura" în care intrase în primăvara lui 2008. Numai că "Stila Goșu a venit la mine, a țipat și m-a amenințat. Spunea: «Noi suntem machedoni! Garda (n.r. - Garda Financiară) e a noastră!» Mie personal mi-a fost teamă să mă pun cu ei…", a mai spus bătrânul judecătorilor.
În ceea ce privește sumele pe care le datorează Fiscului în urma acestei povești, bătrânul a recunoscut că, potrivit documentației, trebuie să dea o sumă de bani, respectiv TVA și impozit pe profit, dar că, în prezent, trăiește din pensie și nu are din ce plăti.
Bătrânul le-a mai spus magistraților că nu ar fi avut niciun câștig din "afacerea" cu Lacto. "Regret enorm. Sunt la o vârstă la care
n-ar trebui să stau aici. Mă consider nevinovat!", a spus Ion Roman.
Vasile Goșu, audiat și el de judecători, a spus că, în calitate de admi-nistrator al SC Lacto GMG SRL, a avut o înțelegere cu Ion Roman pentru livrarea unor materiale de construcții.
Rămâne de văzut însă ce vor spune și judecătorii care vor analiza dosarul bătrânului în căile de atac și dacă sentința dată de Tribunal va rămâne și definitivă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3246 secunde