La golănie, răspuns cu golănie! Merită să îți riști cariera pentru un pumn?

7404
15
La golănie, răspuns cu golănie! Merită să îți riști cariera pentru un pumn? - edi11496823871-1497601103.jpg

Articole de la același autor

Cazul polițistului Andrei Ovidiu, agent principal în cadrul Brigăzii de Poliție Rutieră București, cel care l-a făcut KO pe fostul deputat Cristian Boureanu în timpul unui scandal nocturn, este bine cunoscut în întreaga Românie. 


În zilele care au urmat amintitului scandal, s-au creat două curente. Unul îl susține total pe polițist, iar în acest sens s-a creat chiar și o petiție online, pe care românii sunt invitați să o semneze în semn de solidaritate cu omul legii. Celălalt ridică un semn de întrebare vizavi de comportamentul polițistului. A procedat oare corect agentul principal Andrei Ovidiu?

Faptele se cunosc, nu mai reluăm povestea, este o realitate ce nu poate fi contestată, mai ales că au fost atât de mulți "cameramani", unii dintre ei îmbrăcați chiar în uniforma statului român. La fel de cert și condamnabil este gestul golănesc al lui Boureanu, care a uitat probabil că nu mai este "la butoane", să rezolve contracte și influențe printr-un simplu telefon. Rupt de beat, s-a comportat precum derbedeii de cartier, celebrul său tupeu culminând cu lovirea unui om al legii. Sunt convins că Boureanu va plăti pentru gestul său birjăresc. Pentru asta există lege și instanță. Trecând în cealaltă tabără, se pune însă întrebarea: oare polițistul a respectat procedura?

Trebuie spus că agentul principal Andrei Ovidiu este acum cercetat penal, pentru infracțiunea de purtare abuzivă. El riscă să fie dat afară din poliție și chiar ar putea intra la pușcărie, dacă va fi găsit vinovat, în instanță, pentru vătămare corporală. Boureanu are bani, își cunoaște foarte bine drepturile, are avocați pricepuți și sunt convins că nu va ezita să facă tot ce-i va sta în putință pentru a-l înfunda pe polițist. Cam răsturnare de situație…

Spunem, la început, că sunt două curente. Din multitudinea de opinii, am reținut-o pe aceea a unui cunoscut fost polițist constănțean, emigrat peste Atlantic. Indignat de atitudinea lui Boureanu, acesta spune că, dacă ar fi fost în locul lui Andrei Ovidiu, și-ar fi riscat la rându-i cariera și ar fi procedat la fel. Este însă oare raționamentul corect? Merită să te lași dominat de primul impuls?

În replică, cei care invocă purtarea abuzivă, spun că și polițistul a greșit. În primul și în primul rând, nu trebuia să se ajungă la acel circ. Prea multe parlamentări, prea mult dialog, prea multe polemici, prea multe preocupări de filmulețe. Totul în condițiile în care alaiul de polițiști avea în față un singur om, și acela rupt de beat. Ce dialog să ai cu un om în locul căruia vorbește alcoolul? Tot surse din poliție spun că Boureanu trebuia încătușat (pus pe burtă dacă e necesar), scurt și fără prea multe vorbe, apoi condus la secție, unde să i se întocmească dosarul pentru ultraj, faptă evidentă. De ce s-a făcut circul în stradă, de ce s-a ajuns la provocări, de ce s-a reacționat la provocări? Ei bine, la aceste întrebări dl. Andrei Ovidiu trebuie să cam răspundă.

Mai există voci care afirmă că, după modelul din alte state, polițistul ar fi putut folosi chiar arma din dotare. Adică să-l împuște pe Boureanu!

Din punctul meu de vedere - și le aștept și pe ale dumneavoastră! - se merge deja prea departe. Personal, consider că oamenii legii trebuie să aibă și raționament, să caute SĂ PREVINĂ situațiile de criză, iar atunci când acestea sunt inevitabile, să identifice rapid cea mai bună soluție. Tot ca un punct de vedere personal, nu cred că agentul principal Andrei Ovidiu a găsit soluția optimă. A reacționat la un gest golănesc cu aceeași monedă. Dar ce monedă! La 5 bani, a răspuns cu 100 de lei! Agentul principal Andrei Ovidiu este pregătit fizic, antrenat să lovească, iar pumnul său aplicat în plină figură putea să-l omoare pe Boureanu. Că-i fost deputat controversat, că o fi scursură, golan sau agresor, să nu uităm că în primul rând că este om. Iar acel om (în acel moment lipsit de discernământ, că doar era beat mangă!) își putea pierde viața. S-a ales cu nas spart și dinți rupți.

Să facem un exercițiu de imaginație. Dacă în locul lui Boureanu ar fi fost un simplu cetățean, ar mai fi fost oare atâta circ mediatic, la care părtași au fost și polițiștii? Personal, și mie acest C.B. îmi este mai mult decât antipatic, cu atât mai mult cu cât cunosc afacerile Topanel. Deci ar mai fi fost show cu polițiști dacă bețivul recalcitrant era nea Ilie de la sculărie?

În concluzie: haideți să fim raționali și să nu ajungem să ne împușcăm pe străzi!

P.S.: Sper ca agentul principal Andrei Ovidiu să nu își piardă pâinea, mai ales că are familie de întreținut, iar instanța cred că va ține cont de acest lucru. Pățania sa ar trebui însă să fie un motiv general de meditație al întregii societăți.



Comentează știrea

15 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
drept
16 iunie 2017
boureanu

Este adevarat ca: - masina lui boureanu a fost oprita pentru un control de rutina,in trafic,din care soferul lui a iesit bine,iar la plecare boureanu a claxonat si a facut politistului un semn jignitor cu degetul mijlociu ridicat in sus...?? -politistii s-au anuntat prin statie si l-au oprit a doua oara...pentru ce...pentru a-i cere socoteala pentru semnul jignitor,sau altceva..?? -tot ce a urmat apoi,indelungi ,, parlamentari,,..,,.discutii ,, fara rost..n-au avut decat scopul de a provoca un om beat,ceeace s-a si adeverit pana in final..? -legea noastra interzice punerea catuselor unui om beat si transportarea lui la politie sau spital..etc. etc..?? Intreb,nu dau cu parul ,vreau sa inteleg,as vrea sa ascult si parerea celeilalte parti..altfel miroase a manipulare..Precizez ca nu tin partea nimanui in acest conflict.

Doar v-am zis
16 iunie 2017
Uite efectul de bumerang

Doar v-am zis ca politistii sunt slab pregatiti .V-am spus ca nici psihologic nu sunt antrenati pentru o confruntare cu derbedeii din strada/trafic.Nici nu vazusem imaginile astea.Acolo a fost o reglare de conturi intre un derbedeu si un politist amator.Pe mine ma supara altceva.Derbedei ca Boureanu ajung in functii inalte de conducere.Asa se face ca in mana unui derbedeu ca Boureanu sta soarta a zeci de mii de oameni nevinovati,poate milioane de oameni.Boureanu nu ar fi ajuns in politica daca el,la randul lui,nu ar fi fost sprijinit/propus de alt derbedeu aflat deja in politica,derbedeu care la randul lui este ales de noi.Nu exista niciun filtru,nicio selectie in lumea politicienilor.Pumnul primit de Boureanu in mecla de la politist a fost ca o lovitura de bumerang.A fost ca un bumerang care s-a intors tot acolo de unde a plecat.Politistul este slab pregatit pentru ca politicul,poate Boureanu,nu s-a intereseat de pregatiriea sau selectia politistilor.Incompetenta a plecat din capul unui politruc ca Boureanu si s-a intors ca un bumerang tot in moaca lui Boureanu.Sa-i fie de bine.Este ca si cum Boureanu si-ar fi dat cu tesla in fudulii.O sa mai avem ocazia sa vedem cum politicienii se lovesc cu tesla in fudulii.Sa fiti atenti la recentele evenimente din PSD.(Vezi Liviu Dragnea)

Eu
16 iunie 2017
Bou (reanu)

In Romania daca politistul ii punea catusele de prima data atunci "chiar isi pierdea paine" ....legea din Romania iti da voie sa transporti o persoana la spital dar in cazul in care persoana respectiva iti face plangere, trebuie sa dovedesti de unul singur ca nu ai facut vreun abuz sau ca ai folosit masina de serviciu in personal.

1u
16 iunie 2017
Garda ok

Politistul n-a facut nimic, ba chiar cred ca a facut prea putin. Mizeria aia de boureanu trebuia calcat pe cap si arestat pe loc. Nu vad ce atata scandal. Si eu daca vine unu si ma loveste am dreptul sa ma apar, de ce n-ar fi valabil si pt un politist ? Apropos, tin sa-l felicit pe politist - bravo tata, d-astia ca tine trebuie !

Chisiu
16 iunie 2017
boureanu

Nu exista nici o interdictie cu privire la incatusarea unui betiv, din contra este recomandat cest procedeu ,tocmai pentru a nu fi lovit de acesta.

Răspuns la: boureanu
Adăugat de : drept, 16 iunie 2017
Este adevarat ca: - masina lui boureanu a fost oprita pentru un control de rutina,in trafic,din care soferul lui a iesit bine,iar la plecare...
Cetatean
16 iunie 2017
European

Da, a procedat gresit politistul. Dupa aplicarea acelui pumn trebuia sa urce cu genunchii pe el si sa ii puna catusele. Politia nu e instruita sa actioneze precum cei din SUA pentru ca acolo sunt alte proceduri, legi care protejeaza organul legii. La noi politistii sunt luati la misto, de cele mai multe ori pe buna dreptate, pentru ca sunt slabi pregatiti (ca mai in toate sistemele de stat) si societatea e in plina democratie ("e cetateni europeni, are drepturi").

ARCASU2017
16 iunie 2017
despre BOI

Nu credeti ca derbedeii au mai multe drepturi decat politistii ? Daca as fi fost in locul politistului cred ca il calcam si in picioare pe capul lui de nesimtit , asemenea specimene ar trebui starpite , daca era in Turcia nu se mai facea bine toata viata de cata bataie lua . Politistul nu este vinovat el a lovit din reflex si cred ca asa am proceda cu totii la asemenea gest .Boul are bani zic unii si poate sa faca multe dar hai sa nu dormim si sa fim alaturi de omul legii . Haideti sa starpim aceasta natie de BOI .

Cititor onest
16 iunie 2017
Un bourean

Voi confundati pe politistul din strada care are zi de zi de a face cu astfel de boureni cu Iisus. Ce trebuia sa faca politistul? Dupa pilda sa i intoarca si celalalt ou? Nu. Trebuia sa l carpeasca sa i sara mucii. Dar daca ne certam pe un loc de parcare ca kiorii cu boureanu cum facem zi de zi ce pateam? Ne calca boureanu cu masina? Poate!

hmmmmmmmmmm
17 iunie 2017
politistul nu era

in legitima aparare! era provocat, fara indoiala, si instanta trebuie sa tina cont de circumstante, dar nu avea voie sa dea. Arma din dotare se foloseste cand este in pericol iminent sau infractorul fuge. Cred ca trebuie sa se faca 2 dosare beton, care sa mearga la instanta. Judecatorul va decide. Cum nu sunt leziuni grave, Boureanu poate renunta la acuzatii impotriva politistului. Parca asa era legea. Toti politistii din imagine trebuie sanctionati, pentru ca nu au stiut sa procedeze corect. (Boureanu nu trebuia lasat sa se apropie; nu trebuiau sa parlamenteze cu el; trebuia imobilizat imediat si dus la arest, fara lovituri.) Si sa faca antrenamente speciale la scoala si sectie pentru a rezolva astfel de cazuri; Poate ca ar fi bine daca in loc de pistoale cu glont, politistii ar fi dotati cu pistoale cu electrosocuri.

Ianis
17 iunie 2017
Politia

In Italia sigur descărcau câteva gloanțe în el, sa zică merci și sa fie recunoscător toată viața ca era România

15 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1435 secunde