X

La vânătoare de vitezomani pe autostradă: zeci de șoferi lăsați fără permise!

177
La vânătoare de vitezomani pe autostradă: zeci de șoferi lăsați fără permise! - vitezaautostradasursapolitiaroma-1600110213.jpg
Acțiune de amploare, la sfârșitul săptămânii trecute, pe autostrăzile din țara noastră. Polițiștii au ieșit cu radarul, având în vedere că în ultimele luni a crescut numărul șoferilor care calcă pedala de accelerație, iar numărul accidentelor rutiere a crescut pe autostrăzi. Iar consecința a fost pe măsură: au fost depistați peste 250 de șoferi care au depășit viteza legală, iar peste 70 dintre ei au rămas fără permisele auto. De asemenea, au fost sancționați și șoferii care nu foloseau centură de siguranță.

„Depășirea limitelor legale de viteză și viteza neadaptată la condițiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice. Conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, viteza maximă admisă pe autostradă este de 130 km/h. De asemenea, trebuie ținut cont de faptul că limita maximă se poate modifica, pentru motive legate de siguranța rutieră, atunci când se circulă în condiții meteo nefavorabile sau pe anumite segmente de drum, acest lucru fiind semnalizat prin indicatoare rutiere.

Depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă.

Totodată, se aplică sancțiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru 90 de zile”, a atras atenția Poliția Română. Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5317 secunde