Lăsarea în libertate a clanului Nuredin ar prezenta pericol pentru ordinea publică

1569
Curtea de Apel București (CAB) arată, în motivarea deciziei prin care Beinur Nuredin și alte șase persoane, printre care comisarul șef Cristinel Nițoi, de la Poliția Neptun, au fost arestate, că lăsarea acestora în libertate ar prezenta un pericol concret pentru ordinea publică.
"În raport de natura și gravitatea infracțiunilor pentru care sunt cercetați inculpații, de împrejurările în care se reține că acestea ar fi fost comise, Curtea reține că lăsarea în libertate a inculpaților ar prezenta un pericol concret pentru ordinea publică, prin crearea unui sentiment de temere și insecuritate în rândul societății civile", se arată în motivarea deciziei din 13 octombrie, prin care au fost arestați pentru 29 de zile Beinur Nuredin și alți șase apropiați, printre care și ofițerul de poliție judiciară Cristinel Nițoi.
Totodată, instanța a reținut, în motivare, că "modul și mijloacele în care se reține că inculpații ar fi săvârșit infracțiunile pentru care sunt cercetați, gradul ridicat de pericol social concret al acestora sunt elemente de natură a crea convingerea instanței că se impune luarea față de aceștia a măsurii arestării preventive".
Pe de altă parte, instanța a considerat că, deși este adevărat că libertatea individuală trebuie protejată, acest lucru nu trebuie să stânjenească eforturile autorităților în administrarea probelor și în desfășurarea procesului penal. Beinur Nuredin a fost arestat de magistrații Curții de Apel București, miercuri noaptea.
Alături de el au mai primit mandate pe o perioadă de 29 de zile, fratele său, Erchin Nuredin, adjunctul șefului Poliției Neptun, comisarul șef Cristinel Nițoi, Mihai Nelu Balaban, Mannix Pădure, Ovidiu Constantin Pop și Valentin Popa. Decizia nu este definitivă și a fost atacată cu recurs.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2989 secunde