Legea junglei pe șoselele Constanței. Cine îi pedepsește pe mârlanii din trafic

1644
14
Legea junglei pe șoselele Constanței. Cine îi pedepsește pe mârlanii din trafic - soferiicarefacsceneobscenesiinju-1396026770.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii rutieri constănțeni se confruntă cu sesizări din partea șoferilor, care, nu de puține ori, se prezintă la sediul Poliției și spun că au fost șicanați în trafic. Din nefericire, însă, legislația nu le permite oamenilor legii să ia măsuri împotriva celor care au astfel de deprinderi fără probe concrete. Cu alte cuvinte, șoferul scandalagiu scapă basma curată. 


Obiceiurile proaste ale șoferilor din trafic produc, de cele mai multe ori, haos pe șoselele Constanței. Că este vorba de lipsă de respect pentru ceilalți participanți la trafic, mârlănie, proastă educație sau doar necunoașterea normelor rutiere, comportamentul multor șoferi la volan lasă de dorit. Înjură, fac semne obscene sau chiar se dau jos din mașină, pentru a-și încorda mușchii și a arăta cine este "șeful" pe șosele. Îți taie calea, nu semnalizează atunci când schimbă direcția de mers, folosesc așa numitele flash-uri la nesfârșit, claxonează la semafor, merg cu proiectoarele aprinse atunci când nu este ceață afară sau aruncă tot felul de gunoaie din mașină, pe stradă - acești șoferi sunt considerați și de oamenii legii ca adevărate pericole în trafic. Această categorie de conducători auto poate fi sancționată, iar amenzile ajung și până la 425 lei, însă doar dacă faptele le sunt probate. 
"Nu este atât de simplu. Oricine poate veni și spune că un șofer l-a șicanat. Dacă ești supărat pe vecinul, îl poți reclama că ți-a tăiat fața sau că te-a înjurat. Nu se poate așa, fără probe", a precizat, subcomisarul Ciprian Sobaru, șeful Serviciului Rutier Constanța. 


Imposibil de probat? 
În ciuda acestor năravuri deprinse de unii conducători auto, binecunoscute de polițiștii rutieri constănțeni, aceștia spun că nu prea au ce să le facă șoferilor cu chef de scandal, în lipsa unor probe concrete. Adică nu este suficient să îi reții numărul de la mașină șoferului care te-a șicanat, atâta timp cât nu ai probe clare împotriva lui. Altfel spus, oricine care are "pică" pe un șofer îi poate lua numărul autoturismului și poate spune orice. Din această cauză, singurele "probe" legale ar fi ca polițistul să fi observat șicana din trafic, iar atunci să îl sancționeze pe loc pe vinovat, sau camerele video, însă acestea trebuie să fie neapărat omologate și certificate. 


"Conducătorii auto care se consideră neîndreptățiți pot veni la Poliție, însă pentru a putea fi aplicată o sancțiune trebuie ca încălcarea regulii de circulație să fie constatată direct de către polițist sau prin intermediul unor mijloace tehnice certificate și omologate, cum ar fi aparatele radar. Și camerele video de bord pot constitui probe, însă doar dacă sunt, cum am spus, certificate și omologate. Dacă șoferii aleg să vină la Poliție, fac o sesizare, noi îl identificăm pe conducătorul auto îi punem în vedere că ceea ce a făcut este o încălcare a regulii de circulație, dar nu îl putem sancționa. Putem face verificări dacă aceste scene au fost înregistrate și de un aparat radar, iar dacă au fost, se aplică sancțiunea, dacă nu, nu", a afirmat subcomisarul de poliție. 


Comentează știrea

14 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
noni
29 martie 2014
intrebare

Am pe masina, ascunsa, o camera video de bord, filmeaza full HD cu sunet, nu se poate folosi ca proba ca nu se considera ca fiind omologata ??

Pintea
29 martie 2014
Nu se schimba nimic ramane ca inainte

Am urmarit ieri interviul cu Seful Biroului Rutier ,s-au facut propuneri de catre cititori pt imbunatatirea traficului rutier insa am vazut ca nici o propunere nu este pe placul autoritatilor. Ne mai intrebam de ce exista neincredere intre autoritati ,lipsa de respect a cetateanului fata de acestea . Putem sa facem orice propunere nimeni nu le ia in seama , ei stiu totul,ei sunt profesionistii. Bun, daca solutiile propuse de cititori nu au fost bune ,totusi in acele locuri sunt probleme reale de circulatie ,de ce specialistii din politie nu gasesc solutii . Se aplica in continuare principiul lasa ca merge si asa.

Pintea
29 martie 2014
Inca ceva

Mi-am adus aminte de ceva, in afara de sensuri giratorii mai faceti si sensuri unice in Constanta.

petrica
29 martie 2014
ca sa

ca sa faca sensuri unice trebuie un studiu de impact sa se vada unde alesii locali au interese ca nu cumva sa le scada burtile daca merg 10 metri pe jos(ca exemplu cartierul ferentari de constanta l-au facut ca sa scape de tigani din peninsula fara a consulta masele)

effe994
29 martie 2014
raspunsul?

Nimeni .,in orice caz nu Politia Rutiera ,pana nu apare vreun filmulet pe net nu-i intereseaza,dupa iau "'masuri'"

Justitiabil
29 martie 2014
proba video

GRSIT! C.pr.pen. prev. la Art. 139 - Supravegherea tehnica: (3) Inregistrarile prevazute in prezentul capitol, efectuate de parti sau de alte persoane, constituie mijloace de proba cand privesc propriile convorbiri sau comunicari pe care le-au purtat cu tertii. Orice alte inregistrari pot constitui mijloace de proba daca nu sunt interzise de lege.

elena
29 martie 2014
RROMania

multi romani au in trafic comportament de tigani (rromi). degeaba ne suparam ca rad europenii de noi si ne fac tigani, ca asta e realitatea, suntem un popor necivilizat, bastard, needucat

RICA VENTURIANO
29 martie 2014
Romania

Vreau sa-ti atrag atentia ca inca nu sa nascut nimeni gata educat.Este vina autoritatilor care nu sunt consecvente in ceea ce fac,aplica legea cand si cand,de multe ori cedeaza in fata telefoanelor de la "sefu" sau in fata banilor.Nu se face educatie cu "duhul blandetii",intotdeauna vor exista "rebeli"(poti citi si nemernici),care vor profita de micile slabiciuni.Cat despre "europeni" alta este supararea,vin sa dea lectii de civilizatie la noi dar cand ajung tiganii la ei constata cu surprindere ca acestia nu pot fi integrati cu legile actuale.Moralitatea oamenilor se updateaza mai incet decat legile.

Răspuns la: RROMania
Adăugat de : elena, 29 martie 2014
multi romani au in trafic comportament de tigani (rromi). degeaba ne suparam ca rad europenii de noi si ne fac tigani, ca asta e realitatea, suntem...
RICA VENTURIANO
29 martie 2014
Soferi cu acte

Adevarul este undeva la mijloc.Pt.ca tot veni vb.de flashuri si claxoane vreau sa fac urmatoarea observatie:- zi de vara,circulatie super aglomerata pe toate benzile de circulatie,maxi-taxi circula in fata mea cu 30 km/h,deci cu 20 km/h sub limita admisa.Dau flashuri,claxonez... si mai departe nu se stie.Acest lucru inseamna ca sunt nesimtit,marlan,prost crescut,lipsit de respect fata de ceilalti participanti la trafic ??? Pt.acest lucru nu este in sarcina mea sa duc probe la biroul cu aer conditionat in care isi desfasoara activitatea dl.politist.Este in sarcina politiei rutiere sa probeze acest lucru (foarte usor de altfel,aceasta situatie persista de ani de zile).

Dorel
30 martie 2014
Centura

Mai acum ceva timp, pentru ca nu aveai centura, te fotografia,te tragea pe dreapta,vedeai proba si te amenda.Ok.Acum te opreste si te amendeaza si daca ai si daca n-ai centura,dupa cum vrea muschiul organului.Cum e corect?

14 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5648 secunde