Legislația rutieră se schimbă, de azi. Ce trebuie să știe șoferii despre înmatricularea mașinii

6661
Legislația rutieră se schimbă, de azi. Ce trebuie să știe șoferii despre înmatricularea mașinii - bmw-1504333174.jpg

Articole recomandate

Ordonanța Guvernului nr. 14/2017 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice intră în vigoare astăzi, 2 septembrie, iar una dintre cele mai imporante prevederi ale sale se referă la introducerea noțiunii de suspendare a înmatriculării vehiculelor.

Suspendarea de drept a înmatriculării, care a fost introdusă prin OG 14/2017 este "operațiunea administrativă care constă în interzicerea temporară a dreptului de a pune în circulație și a utiliza un vehicul pe drumul public". Așadar, cât timp înmatricularea este suspendată de drept, autoturismul nu poate circula pe drumurile publice, scrie economica.net


Noțiunea nu era definită în legislație iar, de astăzi, se poate aplica în două situații.

În primul caz, înmatricularea se suspendă de drept dacă se constată că un autoturism circulă fără să fi făcut Inspecția Tehnică Periodică (ITP), sau circulă cu ITP expirat. După ce vehiculul trece o nouă inspecție periodică, suspendarea încetează.

Al doilea caz în care intervine suspendarea înmatriculării este cel în care se achiziționează un autoturism iar noul proprietar nu solicită transcrierea transmiterii dreptului de proprietate în termen de 90 de zile de la data dobândirii dreptului de proprietate asupra vehiculului.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.501 secunde