Leș, la ceremonia de repatriere a românilor uciși în Afganistan: România rămâne neclintită în combaterea terorismului

147
Leș, la ceremonia de repatriere a românilor uciși în Afganistan: România rămâne neclintită în combaterea terorismului - ministrulaparariinationalegabrie-1568117908.jpg

Articole recomandate

Ministrul Apărării, Gabriel Leș, a declarat, marți, în cadrul ceremoniei de repatriere a sublocotenentului post-mortem Ciprian-Ștefan Polschi și a diplomatului Vasile Rădună, uciși la Kabul, că România rămâne neclintită "în determinarea de a contribui la efortul internațional de combatere a terorismului".

"Camarazii noștri duc în Afganistan bunătatea și compasiunea poporului român, sunt apreciați atât de alianță, cât și de partenerii afgani, dar mai ales de populația civilă pentru prietenia, loialitatea și omenia lor. Cei care merg acolo în numele României și al alianței internaționale trebuie să știe că rămânem neclintiți în determinarea noastră de a contribui la efortul internațional de combatere a terorismului. Veste morții celor doi eroi a căzut ca un trăsnet în familiile lor și printre prietenii și colegii care i-au cunoscut și apreciat. De atunci, Armata României plânge. Plânge și astăzi la căpătâiul lor înveșmântat în tricolorul național. Nimic și nimeni nu îi va aduce înapoi, dar locul lor este veșnic în memoria noastră. Doresc încă o dată să asigur membrii familiei că le suntem alături în cumplita suferință și mai ales că le vom rămâne sprijin și mângâiere de acum înainte, așa cum am făcut pentru familiile fiecăruia dintre eroii noștri. Dumnezeu să mângâie familiile îndoliate și să binecuvânteze România", a afirmat ministrul Apărării.

La ceremonia de repatriere a militarului și diplomatului, care s-a desfășurat pe Baza 90 Transport Aerian din Otopeni, au luat parte, de asemenea, ministrul de Externe, Ramona Mănescu, și membri ai familiilor îndoliate.

Un sobor de preoți a oficiat o slujbă religioasă, urmată de citirea ordinului prin care ministrul Apărării l-a avansat la gradul de sublocotenent post-mortem pe caporalul Ciprian-Ștefan Polschi. De asemenea, a fost citit decretul prin care cei doi au fost decorați post-mortem de președintele României cu Ordinul Național "Steaua României" în grad de Cavaler, cu însemn de război.

Sublocotenentul Ciprian-Ștefan Polschi, șofer în cadrul structurilor de comandament NATO din Kabul, și-a pierdut viața pe 5 septembrie, în urma exploziei unei mașini-capcană în apropiere de Green Zone, din capitala Afganistanului, în timp ce se afla la volanul unui autovehicul de serviciu.

La rândul său, Vasile Rădună, reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul, a decedat în cursul nopții de 2 spre 3 septembrie, în timpul atacului terorist care a avut loc în campusul în care era și Ambasada României. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2402 secunde