Locuința este prima linie de apărare împotriva coronavirusului, conform experților ONU

509
Locuința este prima linie de apărare împotriva coronavirusului, conform experților ONU - gettyimages1134461939widee45baa3-1584542554.jpg

Articole recomandate



Un expert ONU în drepturile omului a cerut astăzi țărilor să ia măsuri extraordinare pentru a se asigura că toate persoanele dispun de o locuință adecvată în timpul pandemiei pentru că este o "chestiune de viață și de moarte", potrivit AFP, conform agerpres.ro.


"Locuința a devenit prima linie de apărare împotriva coronavirusului. Locuința a fost rareori atât de mult o problemă de viață și de moarte", a declarat raportorul special al ONU privind condițiile de locuit adecvate, Leilani Farha, citată într-un comunicat.


Această expertă independentă, care este mandatată de ONU dar nu vorbește în numele organizației, a cerut țărilor să ia măsuri urgente pentru a preveni ca unele persoane să se trezească fără adăpost, fiind defavorizate în fața coronavirusului, în timp ce mai multe țări au instituit izolarea la domiciliu a populației.


Potrivit expertei, circa 1,8 miliarde de persoane din lume sunt fără adăpost sau în locuințe inadecvate, adeseori suprapopulate, fără acces la apă și fără sisteme de canalizare. Această situație le face deosebit de vulnerabile la virus, deoarece astfel de persoane suferă adeseori de multiple probleme de sănătate.


"Cer statelor să ia măsuri extraordinare pentru a garanta dreptul tuturor la o locuință cu scopul de a se proteja împotriva pandemiei", a spus Farha, apelând în special la moratorii privind evacuările datorate restanțelor la chirie și la ipotecă, amânarea plăților ipotecare pentru persoanele afectate de virus și extinderea perioadelor de toleranță pentru pentru cei care nu-și pot achita chiriile la timp.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4341 secunde