Lovitură grea pentru căruțașii din Constanța. "Coșmarul" șoferilor, în atenția polițiștilor

4551
5
Una dintre cele mai importante probleme din traficul constănțean este în curs de rezolvare. Este vorba de căruțașii care le-au scos peri albi șoferilor în ultimii ani. După o lungă perioadă de timp, polițiștii locali au luat decizia de a "imobiliza" patru atelaje pe care le-au dus într-un spațiu special amenajat.

Dacă până acum polițiștii erau legați de mâini și nu puteau lua alte măsuri, în afară de a da nenumărate amenzi celor care circulau cu căruța în municipiul Constanța, conducerea Poliției Locale pare să fi găsit rețeta pentru fluidizarea traficului și dispariția atelajelor din oraș.

"Polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice din cadrul Direcției Generale Poliția Locală au desfășurat activități de prevenire și control care au avut ca scop depistarea și sancționarea conducătorilor de vehicule cu tracțiune animală, care nu respectă prevederile legale privind accesul și deplasarea acestora pe raza municipiului Constanța. Au fost aplicate patru sancțiuni contravenționale și ridicate patru atelaje în vederea imobilizării acestora într-un spațiu special amenajat al administrației publice locale", a precizat Valentina Chiriță, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Constanța.

Și în anii trecuți, Poliția Locală Constanța imobiliza căruțele și le înapoia proprietarilor, după ce plăteau o amendă de 300 lei. Doar că, după ce măsura confiscării căruțelor a fost declarată neconstituțională, în anul 2007, problema cu care se confruntau șoferii din municipiu a revenit în prim-plan. Astfel, oamenii legii s-au văzut nevoiți să se limiteze doar la a sancționa proprietarii căruțelor, fără însă a mai putea face ceva concret pentru a fluidiza traficul.

Din această cauză, au apărut și nenumărate incidente în care au fost implicate atelaje hipo. Unii șoferi au fost nevoiți să scoată bani din buzunar după incidente cu căruțașii.

Spre exemplu, la sfârșitul anului trecut, în dreptul Pieței din Km 4-5, un șofer a fost lovit de o căruță care, apoi, a fugit de la locul accidentului și a circulat pe contrasens.

"Am oprit la trecerea de pietoni, traversa o femeie cu un copil, iar din spate m-a lovit o căruță. Calul a venit cu pieptul în haion, iar o parte a căruței mi-a lovit spatele mașinii. Eram în autoturism cu fetița de 11 ani, vă dați seama că s-a speriat. După impact, căruțașul a fugit printre mașini, prin parcare și a ajuns pe bulevardul Aurel Vlaicu, pe contrasens. L-am urmărit cu mașina, în timp ce vorbeam cu polițiștii de la Rutieră", a precizat Gelu Petre, șoferul implicat în incident.

În cursul anului trecut, polițiștii locali au dat peste 600 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 700.000 de lei, după ce au prins căruțașii circulând în municipiul Constanța.

Potrivit oamenilor legii, acțiunea pe linia rutieră de la finalul acestei săptămâni face parte dintr-o campanie care se va derula în mod prioritar și zilnic.

Comentează știrea

adi
10 februarie 2018
caruta la putere

Sunt foarte pesimist in legatura cu aceasta problema.............in cartierul Km 4-5, carutele circula ca pe camp si sunt si multe.

un rom
10 februarie 2018
Lăsați căruțele si romi in pace

Romi vor fii majoritari in Constanta in maxim 20 de ani si va fii nevoe de multe căruțe

SRI
10 februarie 2018
NEPRICEPERE

Ziaristi precum carutasi auzi daca pana acum politia nu putea face nimic datorita legii acum ....suntem tot acolo credeam ca veti spune k s-a aprobat o lege ceva in acest sens ..sa traduc k si in 2007 ..se va plati o amenda si carutele confiscate vor defila iar pe bulevardele si in statiunile marelui oras europen constanta sunteti de rahat precum orasul de cacat ...

Adolf
10 februarie 2018
Poarta 6

Pe aici vin la gunoaie cu caruta jegoshii..veniti in POARTA 6 sa ai futeti in gura pe muistii de romi ciori spurcate inapoiate!! Impuscati cu gloante cu sare in cur!!

cosmin
10 februarie 2018
Selectam de urgenta moderatori

Selectam de urgenta moderatori de anunturi. Primiti plata pentru fiecare anunt moderat. Trebuie sa verificati anunturile pe care alte persoane le posteaza, apoi sa le aprobati afisarea in sistem. Nu este necesara experienta. Va invatam noi totul. Cereti detalii la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2728 secunde