Concurs MAE atenționează șoferii în legătură cu deplasările în Bulgaria pe timp de iarnă

477

Articole recomandate

MAE atenționează cetățenii care doresc să călătorească în Bulgaria că este necesar să se informeze și să își pregătească corespunzător mașina, având în vedere situațiile extrem de neplăcute și uneori grave în care s-au aflat cetățeni români, în iernile trecute, pe drumurile din Bulgaria.
Ministerul Român de Externe atrage atenția că potrivit informațiilor comunicate de Ministerul bulgar de Interne, care pot fi accesate la pagina internet http://press.mvr.bg/RoadState/default.htm, chiar dacă autori-
tățile locale fac eforturi pentru deszăpezirea permanentă a drumurilor, există o serie de restricții de circulație pe drumurile naționale, în special pentru camioanele de mare tonaj.
Astfel, este interzisă circulația autovehiculelor cu o greutate de peste 10 tone, prin trecătoarea Shipka, până la 30.03.2010. De asemenea, este interzisă, în prezent, circulația autovehiculelor cu remorci sau semiremorci prin trecătoarea Petrohan Batak - Dospat, Belovo - Yundola, Velingrad -Sarnitsa, trecătorile Predel, Prevala și Lyulenski.
În plus, este obligatorie circulația cu lanțuri pentru toate autovehi-culele care se deplasează în zona trecătorilor.
MAE recomandă cetățenilor români care se deplasează în Bulgaria în această perioadă să-și doteze autovehiculele cu cauciucuri de iarnă, să aibă asupra lor lanțuri, lopeți și, eventual săculeți cu nisip sau sare.
"Pornind de la situațiile înregistrate chiar pe teritoriul României în ultima vreme, este recomandabil ca cei care călătoresc să aibă în mașină o rezervă de apă și alimente pentru cazul în care circulația se blochează pentru o anumită perioadă de timp", se mai arată în atenționarea transmisă.
În Bulgaria, ca și în România, se circulă cu luminile de întâlnire aprinse în permanență, și sunt obligatorii vigneta care se poate procura la intrarea în țară (de la punctele de frontieră, benzinării, poștă) și cartea verde.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1599 secunde