Magistrații au decis, din nou, revocarea arestului preventiv pentru Elan Schwartzenberg

224
Magistrații au decis, din nou, revocarea arestului preventiv pentru Elan Schwartzenberg - elan-1546526547.jpg

Articole recomandate

Magistrații Tribunalului București au decis, joi, revocarea pentru a doua oară a mandatului de arestare emis pe numele omului de afaceri Elan Schwartzenberg, soluția nefiind definitivă. Prin decizie, se revocă arestul preventiv și se dispune retragerea cererii de dare în urmărire internațională.


"Revocă măsura arestării preventive și dispune retragerea cererii de dare în urmărire internațională și a mandatului de arestare european. Cu contestație în 48 ore de la comunicare", se arată în minuta instaței.


Avocații omului de afaceri au cerut joi Tribunalului București revocarea mandatului de arestare preventivă emis pe numele lui Schwartzenberg, invocând o primă decizie de achitare pronunțată de Instanța supremă în dosarul lui Radu Mazăre și al omului de afaceri Avraham Morgenstern, privind construirea cartierului "Henri Coandă", dosar din care a fost disjuns cel al lui Elan Schwartzenberg.


Instanța supremă a decis, pe 28 iunie 2018, să-i achite pe Radu Mazăre și pe fratele acestuia, Alexandru Mazăre, în dosarul în care sunt judecați alături de Avraham Morgenstern, în dosarul privind cartierul de locuințe sociale "Henri Coandă".


În timp ce Instanța supremă redacta motivarea de achitare în dosarul "Henri Coandă", magistrații Curții de Apel București au arătat că i-au respins definitiv cererea de revocare a arestului preventiv a lui Elan Schwartzenberg – pe data de 2 august 2018 – deoarece el continuă să evite organele judiciare și că reprezintă un pericol deoarece se află în alt stat, chiar dacă împotriva sa e derulată o procedură penală.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0418 secunde