Klaus Iohannis a semnat decretele privind demisia miniștrilor Paul Stănescu și Lucian Șova

249
Klaus Iohannis a semnat decretele privind demisia miniștrilor Paul Stănescu și Lucian Șova - klauss-1546530521.jpg

Articole recomandate

Klaus Iohannis a semnat joi decretele privind demisia miniștrilor Paul Stănescu și Lucian Șova, după decizia din 19 decembrie a Curții Constituționale.


"Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat joi, 3 ianuarie a.c., următoarele decrete:
Decret pentru constatarea vacanței unei funcții de membru al Guvernului prin demisia domnului Paul Stănescu, viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice;


Decret pentru constatarea vacanței unei funcții de membru al Guvernului prin demisia domnului Lucian Șova, ministrul transporturilor", se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.


Curtea Constituțională a decis, în 19 decembrie, că șeful statului este obligat "să emită de îndată decretele de constatare a vacantării celor două funcții de ministru" și să răspundă motivat legat de numirile noilor miniștri.


Astfel, conform deciziei Curții, Klaus Iohannis trebuie să semneze decretele de revocare a miniștrilor demisionari ai Transporturilor și Dezvotării, Lucian Șova și Paul Stănescu. Totodată, șeful statului trebuie să răspundă, în scris, motivat, în legătură cu propunerile făcute de premierul Viorica Dăncilă, respectiv Olguța Vasilescu la Ministerul Dezvoltării și Mircea Drăghici la Ministerul Transporturilor.


Șeful statului i-a respins inițial, după remanierea din noiembrie, pe Ilan Laufer la Dezvoltare și Lia Olguța Vasilescu la Transporturi, noile propuneri ale premierului Viorica Dăncilă fiind Lia Olguța Vasilescu pentru portofoliul de ministru al Dezvoltării și Mircea Drăghici pentru Transporturi.


A doua oară, președintele a anunțat că va lua decizia după 1 decembrie. În 7 decembrie, președintele amânat din nou luarea unei decizii pe motiv că așteaptă decizia Curții Constituționale.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2748 secunde