Magistrații constănțeni protestează prin muncă, deși sunt nemulțumiți că li s-au luat sporurile

567
Magistrații constănțeni și-au desfășurat, ieri, activitatea în mod normal, chiar dacă multe instanțe din țară au trecut la măsuri de protest și au suspendat lucrul timp de trei ore. Judecătorii constănțeni, deși se raliază motivelor și nemulțumirilor generale, urmează să ia o decizie la nivel local abia după ce va fi primită minuta întocmită, miercuri, la București, de reprezentanții magistraților. Judecătorii constănțeni vor trebui să se întrunească în cadrul unor adunări generale la nivelul fiecărei instanțe în parte pentru a lua o măsură în acest sens. Dar, fiind vacanță judecătorească, mulți dintre ei sunt în concedii de odihnă, iar alții urmează să intre în concedii în perioada imediat următoare.
Ieri, Curtea de Apel Bucu-rești (CAB) a decis admiterea cererii Înaltei Curți de Casație și Justiție de anulare a executării adresei Ministerului Finanțelor prin care s-a anunțat că salariile angajaților de la ÎCCJ nu vor mai include sporul de stres și cel de confidențialitate.
Potrivit oficialilor CAB, cererea ÎCCJ judecată joi se referă la anularea adresei MFP. Decizia de joi poate fi atacată cu recurs.
Angajații ÎCCJ au contestat, în instanță, actul Ministerului Finanțelor prin care le-au fost suspendate anumite sporuri, surse din magistratură declarând că șefii ÎCCJ au refuzat să plătească, miercuri, salariile angajaților fără aceste sporuri.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2453 secunde