MAI vrea transparență totală la referendum

213
MAI vrea transparență totală la referendum - mai-1342451000.jpg
Ministerul Administrației și Internelor spune că în perioada imediat următoare reprezintă o prioritate pentru instituție desfășurarea în condiții de deplină legalitate a referendumului național din data de 29 iulie a.c.

În acest sens, pentru asigurarea unei transparențe totale a acțiunilor desfășurate de lucrătorii MAI în perioada campaniei pentru referendum și în ziua referendumului, instituția amintită a decis să înființeze o Comisie de Transparență, formată din reprezentanți ai ONG-urilor și ai mass-media care să poată participa, în calitate de observatori, la aceste activități.

Comisia de Transparență va funcționa atât la nivel central, cât și județean, iar reprezentanții acreditați vor avea posibilitatea de a asista la o serie de activități desfășurate de lucrătorii MAI, precum: monitorizarea filtrelor rutiere organizate pentru descurajarea turismului electoral; asigurarea pazei și a transportului buletinelor de vot; luarea în pază a secțiilor de votare.

De asemenea, reprezentații ONG-urilor și ai mass-media care vor face parte din această Comisie vor putea participa, în calitate de parteneri/voluntari la desfășurarea Campaniei de informare și prevenire organizată de M.A.I. sub sloganul "Votează legal - Mita și votul ilegal înseamnă închisoare!" 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0312 secunde