Maicile de la Mănăstirea Sfânta Maria din Techirghiol, atacate de un scandalagiu

3852
Maicile de la Mănăstirea Sfânta Maria din Techirghiol, atacate de un scandalagiu - x-manastire-atac-1696322448.jpg

Articole de la același autor

Un individ a ajuns după gratii după ce, în mai multe, rânduri, a provocat scandal la Mănăstirea „Sfânta Maria” din Techirghiol, ba chiar a atacat maicile de la lăcașul de cult. Suspectul A.V. a fost acuzat de comiterea a trei infracțiuni de lovire sau alte violențe, trei infracțiuni de amenințare, dintre care una în formă continuată, două infracțiuni de tulburarea ordinii și liniștii publice și o infracțiune de vătămare corporală.

„În data de 06.08.2023, în timp ce se afla în curtea mănăstirii Sfânta Maria din oraşul Techirghiol, pe fondul unui conflict spontan, inculpatul A.V. a strâns cu mâinile de gât persoana vătămată L.G., iar apoi i-a adresat ameninţări cu moartea.

Ulterior, în data de 14.09.2023, în timp ce se afla în zona aceleiaşi mănăstiri, pe fondul conflictului anterior, inculpatul A.V. i-a adresat persoanei vătămate L.G. injurii şi ameninţări cu moartea. Apoi, în cursul aceleiaşi zile, în timp ce se afla în aceeaşi zonă, inculpatul a lovit cu palma în zona spatelui persoana vătămată D.M., maică la mănăstire.

În data de 15.09.2023 inculpatul A.V. a pătruns fără drept în zona restricţionată accesului persoanelor neautorizate din incinta mânăstirii Sfânta Maria din oraşul Techirghiol, după care a urmărit persoana vătămată R.L., maică, adresându-i totodată injurii şi ameninţări cu acte de violenţă.

Tot la data de 15.09.2023, în timp ce se afla pe teresa unei patiserii din oraşul Techirghiol, pe fondul unui conflict spontan, inculpatul a lovit cu pumnul în zona feţei persoana vătămată O.N.

În aceeaşi zi, în timp ce se afla în zona mănăstirii Sfânta Maria din oraşul Techirghiol, pe fondul unui alt conflict spontan, inculpatul A.V. a lovit de două ori cu pumnul în zona feței persoana vătămată C.G.S., care a căzut la sol şi s-a lovit cu capul de o bordură, provocându-i astfel vătămări care necesită pentru vindecare 55-60 de zile de îngrijiri medicale şi care i-au pus în primejdie viaţa”, au descris situațiile procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța.

Totodată s-a reţinut că prin violențele fizice și verbale exercitate asupra persoanelor vătămate inculpatul a tulburat ordinea şi liniştea publică.

Suspectul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea și arestarea preventivă reprezintă etape și măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatorului, activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3552 secunde