Ce spun procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța

"MAIMUȚA" a ajuns în fața judecătorilor din Constanța

189
Tânărul în vârstă de 25 de ani, acuzat că a înjunghiat în plină stradă, un localnic din Cobadin, se află în aceste momente la instanța din Constanța, magistrații urmând să stabilească dacă va fi anchetat în libertate sau se impune arestarea lui preventivă. 
Potrivit procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, în atenția cărora se află dosarul, Daniel Gică Tănase, zis "Maimuță", este anchetat pentru tentativă de omor calificat. 


"Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale până în prezent a relevat, ca stare de fapt, că la data de 9 martie 2013 partea vătămată A.C. a avut o altercație cu cumnatul său la un botez organizat în comuna Cobadin, iar a doua zi s-a confesat prietenilor săi, printre care și inculpatul despre conflictul avut și s-a plâns că fusese bătut. În acest context, inculpatul a luat hotărârea să își răzbune prietenul și să îi aplice o corecție cumnatului acestuia, așa că în seara de duminică, 10 martie 2013, în jurul orelor 17:00, s-a deplasat cu un autoturism condus de un alt prieten spre benzinăria de la marginea comunei Cobadin, unde au blocat un alt autoturism în care se afla partea vătămată ca pasager. Inculpatul a coborât, s-a deplasat la acel autoturism și a lovit-o de mai multe ori cu un cuțit pe partea vătămată A.C., căreia i-a provocat cel puțin o plagă în zona hemitoracelui stâng, cu consecința unui hemopneumotorax, care i-a pus viața în primejdie", se arată în comunicatul transmis de procurori. Suspectul a negat, în timpul audierilor, că ar fi lovit-o pe victimă cu un cuțit, ci a afirmat că a dat doar cu pumnii.


Cu toate acestea el a fost reținut, iar în această după-amiază magistrații hotărăsc dacă-l arestează preventiv. Pedeapsa prevăzută de lege pentru tentativa la infracțiunea de omor calificat este închisoarea de la 7 ani și 6 luni la 12 ani și 6 luni plus interzicerea unor drepturi.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 01 Februarie 2013
Stire din Actual : Procuror ucis în parcare
Pagina a fost generata in 0.3206 secunde