Mâine, polițiștii de la Rutieră vor ieși la "vănătoare" pe Autostrada Soarelui

365
Mâine, polițiștii de la Rutieră vor ieși la
Mâine, 22 august a.c., pe Autostrada A2 București - Constanța, în intervalul orar 7 - 11, sub coordonarea Direcției Rutiere din cadrul IGPR, se vor organiza acțiuni preventiv - reactive la care vor participa efective de poliție rutieră din cadrul Direcției Rutiere și Secției de Poliție Autostrăzi.

Polițiștii vor acționa pentru prevenirea accidentelor rutiere și în special pentru asigurarea respectării regimului legal de viteză de participanții la trafic.

De asemenea, polițiștii vor acționa pentru depistarea, identificarea și tragerea la răspundere a celor care prin conduita lor încalcă prevederile legale cu privire la circulația pe drumurile publice.

Acțiunea se înscrie în calendarul de activități pentru anul 2012 al Organizației Polițiilor Rutiere Europene - T.I.S.P.O.L., din care face parte și Poliția Rutieră Română, și se desfășoară, concomitent, pe teritoriul tuturor celor 27 de state membre.

Polițiștii reamintesc faptul că, în perioada 20-26 august a.c., Direcția Rutieră din Inspectoratul General al Poliției Române organizează și coordonează, la nivel național, o acțiune preventiva pe linia respectării regimului legal de viteză.

În cadrul acțiunii vor fi folosite sisteme de supraveghere a traficului rutier și măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor din dotarea poliției.

Polițiștii spun că viteza excesivă sau neadaptată la particularitățile de drum și de trafic continuă să genereze multe accidente rutiere. "Viteza determină creșterea distanței de frânare necesară opririi autovehiculului în siguranță și determină agravarea consecințelor accidentelor rutiere indiferent de cauză! Pericolul de implicare a participanților la trafic în accidente rutiere soldate cu consecințe grave, având drept cauză "viteza", există nu numai atunci când autovehiculele sunt conduse cu o viteză superioară limitei legale, dar și în situațiile în care viteza nu este adaptată la condițiile de drum, chiar dacă se încadrează în limitele impuse de lege", mai sunt de părere oamenii legii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.371 secunde