Maistru militar, erou în timpul liber: a ajutat la salvarea unui om de la înec

259
Maistru militar, erou în timpul liber: a ajutat la salvarea unui om de la înec - xeroumaistrumilitar-1628409101.jpg
Maistrul militar clasa a V-a Arkadiusz Szczepanski a ajutat sâmbătă, 7 august, la salvarea unui turist aflat la un pas de înec, în dreptul unei plaje din Constanța.

Aflat în timpul liber, militarul l-a observat pe bărbatul care fusese luat de curenți și nu mai putea ajunge la mal. Fără să stea pe gânduri, a sărit în apă și l-a scos pe omul aflat în pericol, după care l-a predat echipei de salvamari.

„Împreună cu salvamarii, l-am așezat pe o targă rigidă, l-am imobilizat, i-am fixat gulerul cervical, apoi am sunat la 112 pentru a cere sprijinul unui echipaj medical. La sosire, paramedicii mi-au spus că am procedat foarte corect la imobilizarea lui. Din locul în care l-am așezat pe targă, am ajutat apoi să fie urcat în ambulanța, care era undeva pe faleză, neavând acces pe plajă, în zona unde s-a întâmplat totul”, relatează colegul nostru.

Maistrul militar clasa a V-a Arkadiusz Szczepanski face parte din echipajul dragorului maritim DM 25, din cadrul Divizionului 146 Nave Minare-Deminare. Militarul este absolvent al Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale în promoția 2021.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.2019 secunde