MApN-ul caută furnizori pentru militarii săi

332
MApN-ul caută furnizori pentru militarii săi - mapnbuget-1345201988.jpg
Ministerul Apărării Naționale a inițiat, prin ordin al ministrului Corneliu Dobrițoiu, implementarea programului "Furnizorii Militarilor Români" care se va adresa societăților comerciale ce vor dori să ofere produse și servicii angajaților MApN, militarilor în rezervă, cât și familiilor acestora.

Astfel, potrivit unui comunicat remis de MApN, personalul militar și civil va beneficia de reduceri și facilități la achiziția de bunuri și servicii oferite de furnizorii care vor intra în program. Aceștia vor primi Diploma de "Furnizor al Militarilor Români", pe care o vor putea afișa în toate unitățile lor, vor fi introduși în catalogul cu furnizorii agreați și își vor putea prezenta ofertele direct către militari.

Identificarea furnizorilor se va realiza de către Comisia pentru implementarea programului. Aceasta a început deja să funcționeze, iar prima listă de furnizori urmează să fie generată până la sfârșitul anului 2012. 

Societățile comerciale vor trebui să respecte o serie de principii de bază, printre care respectarea obligațiilor legale față de statul român, transparența costurilor și claritatea ofertelor, consecvența de tratament pentru întreg personalul militar și membrilor familiilor acestora, precum și acordarea statutului de "cel mai bun client", cu ajustările de preț corespunzătoare. Legislația în vigoare pentru protecția consumatorilor va fi strict respectată.

MApN-ul spune că designul Diplomei de "Furnizor al Militarilor Români" urmează să fie stabilit prin concurs online, primul de acest gen derulat în cadrul forțelor armate române. El se va desfășura în perioada 20 august - 30 septembrie și se adresează tuturor militarilor români. Cele mai bune trei propuneri (relevanță, originalitate, creativitate) vor intra, între 20 și 30 septembrie, în faza de jurizare online, iar câștigătorul va fi anunțat pe site-ul MApN pe 30 septembrie. Regulamentul concursului va fi publicat în integralitate în Focus-ul nr.12 și pe site-ul MApN.

Programe similare funcționează cu succes în mai multe țări membre ale NATO, printre care SUA, Marea Britanie și Franța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 17 August 2012
Stire din Eveniment : Accident rutier la Năvodari
Pagina a fost generata in 1.4022 secunde