Marea Neagră, sub amenințarea Rusiei. Șeful Marinei Române, în alertă

35071
17

Articole de la același autor

Securitatea și stabilitatea în zona Mării Negre sunt două coordonate esențiale pentru România, afirmă viceamiralul Alexandru Mîrșu. Declarațiile vin în contextul în care Rusia devine din ce în ce mai prezentă în bazinul flancului estic al NATO, iar țara noastră a luat în considerare o serie de măsuri pentru a face față oricărui tip de eveniment. 


Viceamiralul Alexandru Mîrșu, șeful Statului Major al Forțelor Navale, afirmă că România a fost parte activă la inițiativele regionale care s-au desfășurat în zonă, însă a subliniat că Federația Rusă își dezvoltă flota în Marea Neagră prin militarizarea accentuată a Crimeei. 


"Anexarea Crimeei, în anul 2014, a adăugat un conflict înghețat în zona Ucrainei de est, în afară de cele existente. Asta ne-a condus la ridicarea nivelului de avertizare timpurie și de menținere a forțelor într-o stare ridicată de pregătire. Toate activitățile pe care le-am desfășurat începând cu anul 2014 și până în prezent s-au bazat pe informațiile pe care le avem, privind situația de securitate din Marea Neagră. Nu este lipsit de interes nici faptul că militarizarea puternică și într-un ritm accelerat a Crimeei", a declarat viceamiralul Alexandru Mîrșu, șeful Marinei Române. 


Potrivit conducătorului Forțelor Navale Române, în acest moment, rolul marinarilor militari este de a menține și asigura libertatea de navigație în zona de interes, atât în domeniul maritim cât și în domeniul fluvial. 


"În Marea Neagră sunt 6 submarine de clasa Kilo 2. De producție nouă a Federației Ruse, sunt 4 fregate de tip Grigorovici, urmând să mai vină încă două conform programului declarat de Flota Rusă a Mării Negre. Încă șase corvete din clasa Buyan și șase corvete din clasa Uragan, toate dotate cu rachete Caliber, care pot fi folosite atât împotriva navelor de suprafață cât și împotriva țintelor din adâncimea uscatului, după cum a fost demonstrat după lansarea rachetelor în estul meditarenei asupra teritoriului sirian", a mai adăugat viceamiralul Alexandru Mîrșu. 


Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, a explicat că situația din Marea Neagră va fi una din temele principale de discuții ale Summitului NATO, care va fi organizat în luna iulie. Alături de Polonia, România joacă cel mai important rol al flancului Estic al Alianței Nord Atlantice. Ministrul Apărării Naționale a mai precizat că țara noastră va fi dotată în acest an cu rachete împotriva navelor, ce vor fi amplasate pe coastă. 


"Am înțeles că este esențial ca, anul acesta, să încercăm să demarăm un alt program pentru Forțele Navale Române ce vizează bateriile de coastă. Am identificat resursele financiare și vom putea demara acest program, astfel încât, până la finele anului, să putem intra în linie dreaptă cu dotările cu rachete antinave de care Marina Română are atât de mare nevoie", a precizat Mihai Fifor, ministrul Apărării Naționale. 


Comentează știrea

17 comentarii. Pagina 2 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Apa de Izvor
18 februarie 2018
Doctrina Militara

Viziunea generatiei actuale de conducatorii ilustrii e magnifica. Adica ei in 30 de ani nu au fost in stare sa aduca tara pe coordonatele normale iar acuma mai marii intelepti ai neamului in genialitatea caracteristica pot nascocii planuri marete de lupta contra unor "adversarii" de top.(ghilimele in sens ca inca intentiile reale si presupus nocile ale respectivilor la adresa noastra or exista poate in delirul oniric) Mai mult prin grija aliatiilor rolul nostru intr-un scenariu bine definit va fi in concordanta cu directivele aliantei. Orice plan militatar implica si domenii conexe (economie, sanatate, educatie, agricultura) plus alte variabile (populatie, pamant, resurse naturale, bomba atomica), iar daca baza este deficitara la fel si planul. Mai simplu, daca azi pt. ai nostrii in majoritate conditiile de trai sint la nivel de subzistenta doar armele si adversarul mai lipsesc, pregatirea de baza pt. conditii dificile s-a facut in astia 30 ani plus un bonus de ceva alte zeci inainte. Glorie Tarii si Conducatorilor ca astia sint vrendici de trimis in prima linie iar restul posibil sa urmareasca prin satelit de pe meleaguri straine noile vesti despre ispravile militare ale luminatilor comandanti fara de armata !

Liviu Chilian
18 februarie 2018
Contributie personala la acest subiect arti-artificial

D'le, exclusa intentia de a exagera. Dar, cand vine vorba de a SATIRIZA sminteala sau grotescul, e nevoie de literatura, nu de informatie seaka. --- Am un cunoscut Evreu-Ucrainean. Nereligios. Pâinea lui Iisus Christos(nu YHWH). E inginer civil. Are cunostinte complete despre forta armata sovietică din Ucraina. Mi'a revelat, ca au fost doua, complementare, motivele ce au dus la unirea Crimeei cu Rusiskkriotia. Primul - 91% din populatie sunt Rusi. Au facut referendum. Normal, cei 2,3% Ucraineni si 7% Tatari au pierdut. Al doilea e legat de militar. In Crimeea, sovieticii aveau PATRU facilitati subacvatice pt submarine. Probabil, e destul de scump sa amenajezi asa ceva. Pleasca! Asa au gandit guvIUDErnantii Rusiskkrioti. Numai abisal-imbecilii pot gândi ca Putin ar fi trebuit sa spună NIET cererii fratilor din Crimeea. Ca Rromarlanii spun NIET fratilor Basarabeni, e suprarealism-sadic rromarlanesc si punctum

Liviu
18 februarie 2018
Mai calm

Domnule Chilian vrei sa demonstrezi ceva? Daca vrei oricum nu îți iese

Liviu Burebista
18 februarie 2018
carne de tun

Ca intotdeauna, noi romanii santem carne de tun.

costy
18 februarie 2018
Cel mai important moment este acum!

Clar, cea mai buna oferta de lucru la domiciliu! Venim acum cu aceasta oferta exceptionala de lucru la domiciliu, cu castiguri sigure intr-o activitate deosebit de placuta si interesanta, in timpul liber, fara stres, fara obligatii. Cereti acum mai multe detalii la adresa de email: pacurarucostica1963@gmail com

George
18 februarie 2018
Pe mare

Lasa ma ca vin americanii si nato. Sa nu va mai ateptati la turci sa ne sara in ajutor.

Tot george
18 februarie 2018
Tot pe mare

Vin americanii, unde toata flotalor este pe partea cealalta a planetei.

17 comentarii. Pagina 2 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4717 secunde