Sentință micșorată pentru fostul director adjunct de la ITM Constanța

Marius Ciobanu, condamnat la un an și jumătate de închisoare cu suspendare condiționată

1490
Marius Ciobanu, condamnat la un an și jumătate de închisoare cu suspendare condiționată - 71b0dcd00742c99d780a7bfd6256a0b5.jpg
Surpriză plăcută din partea magistraților pentru fostul director adjunct al ITM Constanța, Marius Ciobanu. Judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au admis, ieri, apelul declarat de acesta și, luând în considerare circumstanțele atenuante ale lui Ciobanu, au hotărât să micșoreze de la cinci ani de închisoare cu executare la un an și șase luni de închisoare cu suspendare condiționată pedeapsa aplicată acestuia pentru trafic de influență.

Tot efortul avocaților lui Marius Ciobanu de a demonstra că fostul director adjunct de la ITM Constanța nu poate reprezenta un "reper" privind faptele de corupție din Constanța a dat roade. Ciobanu primise cea mai aspră pedeapsă în materie de corupție de la Constanța, respectiv cinci ani de închisoare cu executare.
Ținând cont de circumstanțele atenuante ale inculpatului, magistrații de la Curtea de Apel Constanța au dispus micșorarea cu mult a pedepsei inițiale.
Mai mult decât atât, în ultimul cuvânt, Ciobanu le-a spus judecătorilor că regretă cele întâmplate și că îi roagă să-l lase în libertate, pentru a fi alături de băieții lui, dezamăgiți de implicarea lui în acest dosar penal.
Decizia nu este definitivă, ea mai putând fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție.
La finele lui 2009, procurorii DNA Constanța au dispus trimiterea în judecată a lui Marius Ciobanu, fostul director coordonator adjunct în domeniul securității și sănătății în muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Constanța, în stare de arest preventiv, el fiind acuzat de comiterea infracțiunii de trafic de influență.
Potrivit procurorilor DNA Constanța, Marius Ciobanu, în calitatea pe care o avea, la data de 8 octombrie 2009, a pretins foloase materiale (neprecizate), iar la data de 13 octombrie 2009 a primit suma de 2.500 de lei de la denunțătorul Dorin Diaconu. El a promis în schimb că va interveni, în sensul de a influența inspectorii de muncă la care va fi repartizată spre soluționare sesizarea adresată instituției menționate de Lică Năstruț, fost angajat al SC "Astor International" SRL Constanța, reprezentată de denunțător, în calitate de asociat unic și administrator. Ciobanu ar fi dat de înțeles că măsurile ce ar putea fi luate în legătură cu încălcarea raporturilor de muncă de către angajatorul reclamat ar fi favorabile acestuia. Marius Ciobanu a fost eliberat de magistrați, sub control judiciar, după ce a petrecut după gratii aproximativ patru luni.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5473 secunde