Mascații au descins la adresa unui bărbat bănuit de ATACURI INFORMATICE

156
Mascații au descins la adresa unui bărbat bănuit de ATACURI INFORMATICE - lala1437637481114569916651-1461325383.jpg

Articole recomandate

Polițiștii de combatere a criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Vâlcea au efectuat o percheziție, în București, la locuința unui bărbat bănuit ar fi inițiat un atac informatic asupra unui site de licitații, cauzând un prejudiciu de 35.000 de dolari, sumă necesară resecurizării conturilor clienților.

"La data de 22 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea și cei ai Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – B.T. Vâlcea, au efectuat o percheziție la locuința unui bărbat, de 33 de ani, din București, bănuit de comiterea de infracțiuni informatice.

Din cercetări a reieșit că, în cursul anului 2011, persoana în cauză, folosind o cheie de criptare sustrasă din codul sursă al unui site de licitații online, ar fi obținut acces la datele cu caracter personal ale utilizatorilor legitimi ai unei companii, inițiind un atac informatic.

Astfel, s-a stabilit că ar fi fost accesate fără drept 7.166 de conturi, fiind cauzat un prejudiciu de aproximativ 35.000 de dolari, sumă necesară resecurizării conturilor.

În urma percheziției, au fost ridicate 6 telefoane mobile, 5 hard-diskuri, 3 laptop-uri, 1 card de memorie, 1 stick de memorie.

Cel în cauză urmează a fi condus la sediul D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Vâlcea, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale, fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de fraudă informatică și acces fără drept la un sistem informatic.", se arată în comunicatul Poliției Române. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5729 secunde