Percheziții DIICOT la Constanța. Prejudiciul este de 3 milioane euro

343
Procurorii DIICOT Constanța, alături de ofițeri BCCO Constanța, Bacău, Ploiești, Cluj și Oradea au efectuat 46 de per-cheziții la domiciliile unor persoane fizice și la sediile unor societăți comerciale de pe raza municipiilor Constanța, București, Bacău și alte localități. Scopul a fost acela de a destructura un grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.


Există suspiciunea că membrii grupului infracțional organizat au înregistrat în contabilitatea societății autorizate ca antrepozit fiscal, operațiuni comerciale fictive, prin folosirea unor facturi fiscale sau documente justificative emise în acest sens de societăți de tip fantomă. Practic, acestea nu funcționau la sediul social, nu aveau angajați, iar asociații și administratorii erau persoane controlate de liderul grupului infracțional organizat, cu scopul de a evita plata către bugetul consolidat al statului a TVA.


Membrii grupului infracțional organizat care se ocupa cu acțiuni comerciale cu produse petroliere, au reușit astfel să creeze statului român un prejudiciu estimat până la acest moment, de aproximativ 3.000.000 euro. Activitățile desfășurate au beneficiat de suportul informativ al Departamentului de Infor-mații și Protecție Internă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezum-ția de nevinovăție. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7222 secunde