Maxi-taxi, o afacere deasupra legii. Dezvăluiri uluitoare: "Nu mai îndeplinesc condițiile, dar merg în continuare"

2285
4
În viitorul apropiat, am putea să intrăm în rând cu lumea, sau cel puțin asta anunță unul dintre aleșii pe care constănțenii l-au trimis în Parlamentul României.  Este vorba despre Legea Transportatorilor, o utopie pentru majoritatea firmelor de transport din județul Constanța. Așa cum probabil ați aflat din ziarul "Cuget Liber", ISCTR nu a suspendat nicio licență de transport, deși neregulile sesizate de constănțeni în privința microbuzelor sunt nenumărate.


Comisia pentru transport și infra-structură din Camera Deputaților își dorește să armonizeze legislația româ-nească cu cea europeană în ceea ce privește partea de mobilitate publică metropolitană. Mai precis, se poartă discuții din ce în ce mai intense pentru ca transparența să-și reia locul în condi-țiile de licențiere a firmelor. 


"Legea trebuie schimbată din temelii, pentru că orice am cârpi noi acum, trebuie să fie în conformitate cu legislația europeană. Noi am cerut o analiză a ISCTR-ului, la fel cum am făcut cu CNADNR. Cerem foarte clar să fie prezentate elementele de acreditare, contractele existente pe piață. Partea proastă este că multe companii nu mai îndeplinesc condițiile de licențiere și atunci există litigii prin care se blochează totul. Este un blocaj, orice am spune, pentru că sunt anumite companii care se prevalează de reglementări și continuă să-și desfășoare activitatea", a declarat pentru "Cuget Liber", Mihai Lupu, președintele Comisiei pentru transport și infrastructură din Camera Deputaților. 


Astfel, se dorește ca Regulamentul 1370 să excludă neregulile ce pot fi sesizate cu ochiul liber în afacerea "Maxi-taxi", dar nesancționate de autoritățile competente din Ministerul Transporturilor, care se limitează doar la nivelul de acordare de contravenții. Membrii Comisiei pentru transport au primit asigurări din partea șefilor din Ministerul Transporturilor că s-a declanșat o analiză în urma căreia vor fi date răspunsuri concrete cu privire la neregulile din acest sistem, inclusiv la Constanța. 


"Am cerut să introducem în agenda noastră dezbateri pentru Regulamentul 1370 de mobilitate publică metropolitană și aici să încercăm să implementăm o legislație care va exclude multe nereguli existente. Dorim să schimbăm legislația și să aducem modificări cu privire la transporturi. Am cerut ca în perspectiva perioadei ur-mătoare, Ministerul Transporturilor să transmită Comisiei toate amendamentele acestei ordonanțe. Licențele de transport interjudețene sunt ale Consiliului Județean Constanța, cu reglementările clare care sunt prevăzute de ISCTR și de Ministerul Transporturilor. Va trebui să regândim sistemul acesta politic și reglementările legislative în conformitate cu legis-lația europeană", a mai adăugat deputatul Mihai Lupu. 


Comentează știrea

Nea' Gicu
31 martie 2016
Nu aveti curaj sa publicati numele celor din afacere ?

Vrem sa stim si noi cine sunt astia de se ocupa cu Maxi-Taxi in orasul nostru , este chiar asa de greu ?

Eugen
31 martie 2016
A inceput campania electorala.

Se simte ca suntem in campanie electorala.

Anonim
31 martie 2016
Cititi LEGILE !

Atentie, bateti campii! ISCTR-ul are competente LIMITATE pe transportul local de calatori. Nu mai abordati subiectul daca nu cunoasteti legea. In conformitate cu Legea 92/2007, sanctionarea TRANSPORTULUI LOCAL DE CALATORI PRIN SERVICII REGULATE revine Consiliului Local Constanta si/sau Primariei Constanta prin serviciile sale specializate, conform legii de mai sus. Mai mult decat atat, transporturile locale de maxi taxi din interiorul orasului Cta. sunt autorizate de Consiliul Local si/sau Primaria Constanta care le-au emis AVIZUL de traseu si care conform legii le poate controla, verifica si sanctiona daca respecta conditiile din acel Aviz de traseu impreuna cu Politia Rutiera, nu cu ISCTR-ul. ISCTR-ul are competente numai pe transportul interjudetean, national si international de marfuri si calatori in conformitate cu OGR 26/2011 si HG 1088/2011 (legile de infiintare a ISCTR-ului. NU MAI VORBITI IN NECUNOSTINTA DE CAUZA!!!

Cetatean
31 martie 2016
Rusine sa va fie

Oare cine e in spatele acestor articole??? - Coiciu de la RATC care nu mai poare fura atat de mult ca pe vremuri??? - Lupu Mihai deputatul PNL care se pare ca nu cunoaste legislatia din transporturi si care mai este si președintele Comisiei pentru transport și turism din Parlamentul European. Va bateti joc de noi, cetatenii Romaniei, pentru interesele voastre. RUSINE!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.626 secunde