Mecanicul unui tren, surprins beat în stația CF Constanța – Mărfuri

145

Articole de la același autor

În perioada 11 aprilie – 15 mai 2022, polițiștii de la transporturi au acționat pentru creşterea gradului de siguranţă şi securitate pe infrastructura națională de căi ferate, în colaborare cu Autoritatea de Siguranță Feroviară Română de la nivelul Autorității Feroviare Române. Au acționat polițiști de la transporturi, lucrători de la A.S.F.R., sprijiniți de angajați feroviari, care au executat 1.557 de controale, au legitimat 4.297 de persoane cu atribuții în siguranța circulației și au efectuat verificări în 636 de stații de cale ferată și 667 de trenuri. În cadrul activităților preventive, au fost verificate cu etilotestul/alcoolscopul 3.340 de persoane cu atribuții în siguranța circulației, de către reprezentanții A.S.F.R. și au fost verificați 560 de mecanici de locomotivă, în ceea ce privește depășirea serviciului maxim admis pe locomotive. Pe durata acțiunii, polițiștii au constatat 20 de infracțiuni, fiind cercetate 22 de persoane, dintre care 15 persoane au fost depistate în flagrant delict și au aplicat 15 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 1.335 de lei.

Pe 10 mai, polițiștii din Constanța, în cooperare cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Siguranță Feroviară Constanța, s-au deplasat în stația C.F. Constanța-Mărfuri și au depistat un angajat în funcția de mecanic de locomotivă aflat în timpul executării serviciului pe un tren sosit în stația C.F. Palas, care emana halenă alcoolică. Mecanicul respectiv a fost testat cu aparatul alcoolscop, rezultatul fiind de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cel în cauză a fost condus la U.P.U. Constanța, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, pentru săvârșirea infracțiunii de părăsirea postului și prezența la serviciu sub influența alcoolului sau altor substanțe psihoactive.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.3238 secunde