În cazul tânărului care a murit după ce s-a aruncat de pe banană

Medicul neurochirurg Ovidiu Carp, de la Spitalul Județean Constanța, va fi anchetat de Parchet și Colegiul Medicilor

3057
Medicul neurochirurg Ovidiu Carp, de la Spitalul Județean Constanța, va fi anchetat de Parchet și Colegiul Medicilor - 18074a65b9a1273408c6d5a00e1da59e.jpg

Articole de la același autor

După ce, săptămâna trecută, și-a condus iubitul pe ultimul drum, concubina lui Octavian Horga (băiatul care a murit după ce s-a aruncat de pe "banană"), Ionelia Moroianu, nu a avut pace și a depus, în ultimele zile, sesizări la mai multe instituții ale statului.
Săptămâna trecută, plângerea ei a fost înregistrată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța, iar procurorii urmează să dema-reze o anchetă în privința decesului lui Horga.
Amintim că tânărul, deși s-a prezentat la urgența Spitalului Clinic Județean Constanța, acuzând dureri de cap, de piept și cu tremurături de mâini, după ce a fost consultat, a fost trimis acasă de medicul de gardă, neurochirurgul Ovidiu Carp. La doar o oră, starea tânărului de 32 de ani s-a înrăutățit, a fost readus la spital, dar după aproximativ 50 de minute, în care i-au fost aplicate manevrele de resuscitare, a fost declarat mort. Certificatul medical constatator al decesului întocmit de medicii legiști a relevat, prea târziu însă, diagnosticul real pe care l-ar fi avut Octavian și pe care medicii nu l-au pus: fractură de coloană cervicală.
Ionelia Moroianu ne-a vizitat, ieri, la redacție plângând, pentru că, deși s-a prezentat la Colegiul Medicilor Constanța, pentru a depune o sesizare, nu i-ar fi fost primită, din cauză că ar fi fost "scrisă de mână și nu la calculator" (?!). Un motiv absurd, considerăm noi, care nu are decât un singur scop: acela de a purta niște oameni amărâți și îndurerați pe drumuri, parcă în bătaie de joc.
Am contactat-o, ieri, pe dr. Gabriela Dascăl, președintele Biroului Executiv al Colegiului Medicilor Constanța, care ne-a spus că sesizările se primesc chiar dacă sunt scrise de mână, fiind refuzate doar cele în care scrisul nu este lizibil. Ea a încurajat membrii familiei să depună sesizarea la Colegiul Medicilor, spunând că aceasta va fi citită și că li se va răspunde într-un timp rezonabil.
Ionelia Moroianu s-a conformat, ieri, și s-a prezentat cu plângerea scrisă așa cum funcționarele respective i-au cerut.
Numai că, potrivit dr. Gabriela Dascăl, următoarea luare în discuție a sesizării respective va avea loc în luna septembrie, pentru că atunci se vor putea întruni membrii Biroului Executiv al Colegiului Medicilor (în număr de cinci, iar pentru a lua decizii trebuie să fie prezenți minimum trei).
Așadar rămâne de văzut la ce concluzii vor ajunge atât procurorii constănțeni, cât și Colegiul Medicilor în cazul controversat al tânărului de 32 de ani, care ar fi murit cu zile - spun membrii familiei - din cauza unui diagnostic pus incorect de medici.
Amintim că, în urma anchetei interne efectuate de către conducerea Spitalului Clinic Județean Constanța, s-a considerat că medicul Ovidiu Carp a procedat corect și că pe multiplele radiografii făcute în seara de 25 iulie 2009 nu se vedea vreo fractură de coloană cervicală, așa cum au constatat, ulterior, medicii legiști, în urma efectuării necropsiei.
Avem de-a face, așadar, cu un caz clasic în care se verifică (de prea multe ori, din păcate, în România) vorba (adaptată aici) "analizele ies bune, pacientul… mort".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8933 secunde