METODA ACCIDENTUL / Rețea de escroci din penitenciar, anihilată

295
METODA ACCIDENTUL / Rețea de escroci din penitenciar, anihilată - accident1-1494583197.jpg

Articole recomandate

O grupare specializată în înșelăciuni prin metoda ''Accidentul'' a fost destructurată în urma a zece percheziții la locuințe din Călărași și Ialomița, precum și în Penitenciarele de Maximă Siguranță Galați și Tulcea. Membrii grupării au înșelat șase vârstnici, iar prejudiciul ajunge la 80.000 lei.


Polițiștii din cadrul IPJ Călărași au descins, joi, la mai multe adrese din Călărași și Ialomița, precum și în Penitenciarele de Maximă Siguranță Galați și Tulcea pentru destructurarea unei grupări care acționa prin metoda "Accidentul".


Din cercetări a reieșit că membrii grupării ar fi contactat telefonic, în perioada 20 aprilie- 10 mai, mai multe persoane și, prin inducerea în eroare cu privire la implicarea în accidente de circulație a membrilor familiei victimelor, le-ar fi solicitat acestora diferite sume de bani.


În sarcina celor opt persoane vizate, cu vârste cuprinse între 16 și 39 ani, s-a reținut comiterea a șase infracțiuni de înșelăciune și două infracțiuni de tentativă la înșelăciune, victimele fiind persoane în vârstă, din județul Călărași.


Prejudiciul este de aproximativ 80.000 de lei.


În urma perchezițiilor efectuate cu sprijinul Administrației Naționale a Penitenciarelor, au fost identificate mai multe telefoane mobile și cartele SIM deținute ilegal în cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranță Galați și au fost recuperați 7.000 de lei.


Cele opt persoane au fost reținute pentru 24 de ore pentru înșelăciune și tentativă la infracțiunea de înșelăciune, urmând ca vineri să fie prezentate Judecătoriei Călărași cu propunere de arestare preventivă.








Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4862 secunde