Traian Băsescu: Coldea și Kovesi trebuie să dispară din magistratură și SRI

216
Traian Băsescu: Coldea și Kovesi trebuie să dispară din magistratură și SRI - traianbasescu-1494582235.jpg
Președintele PMP, Traian Băsescu, a scris vineri, pe Faccebook, că procurori, judecători și ofițeri SRI precum Florian Coldea, Laura Codruța Kovesi și Mircea Negulescu trebuie să dispară din magistratură și din Serviciul Român de Informații și trebuie să răspundă în fața legii pentru compromiterea luptei împotriva corupției "prin abuzuri, prin represiune nedreaptă și implicare inadmisibilă în jocuri politice nedemocratice".


"Mai târziu, va fi prea târziu. Combaterea corupției pare a fi aproape compromisă din punct de vedere al imaginii. Cine a compromis-o? Exact aceia care, aflați în funcții în ultimii trei ani, trebuiau s-o ducă cu decență, cu probe și cu respectarea drepturilor fundamentale. Din păcate, n-au făcut-o și au compromis credibilitatea acțiunilor de combatere a corupției (vezi PS cu lista faptelor de notorietate publică)", a scris senatorul PMP.


El a adăugat că "practica «relaxării» în vilele SRI cu șprițuri și petreceri ale procurorilor, ofițerilor SRI, judecătorilor și ale oamenilor politici laolaltă este deja un tablou public ce compromite, în mod egal, pe toți participanții și, din păcate, în mod nedrept, aruncă neîncrederea asupra a mii de procurori, judecători, ofițeri SRI și politicieni corecți".


În opinia fostului președinte, "aceste realități sunt pe punctul de a compromite o activitate esențială și necesară, decredibilizând chiar lupta instituțiilor statului împotriva corupției".


Liderul PMP a mai spus că, "din cauza decredibilizării combaterii corupției, un individ instruit, dar putred de corupt și laș, de teapa lui Adrian Năstase, a ajuns să pară azi un nedreptățit, uitând că era «Bombo de care fugeai în Congo» sau «Năstase, șapte case»".


"Norocul lui că Mătușa Tamara nu poate depune mărturie, iar Petrache și Bittner au «uitat» să-i mai înapoieze averea «împrumutată»", a completat senatorul.


Traian Băsescu a precizat că, în aceste condiții, s-a ajuns ca "giganticul aparat de propagandă format din ziariști și analiști cu moralitate îndoielnică, bine plătiți din bani furați de păpușarii Vântu și Voiculescu să invadeze, astăzi, toate televiziunile, să jubileze și să spele cu sârg fețele corupților și ale stăpânilor lor, pe care i-au declarat «eroi martiri»".


În opinia fostului președinte, "combaterea corupției trebuie recredibilizată și relansată, acum, și nu «mai târziu», prin înlocuirea celor care au compromis-o, cu magistrați care înțeleg că justiția televizată este cea mai proastă, imorală și ilegală soluție și că la baza oricărui dosar penal trebuie să stea respectarea drepturilor fundamentale și probele reale".


"Dacă eliminarea din magistratură și tragerea la răspundere penală a celor responsabili de abuzuri nu se face rapid, inclusiv a acelora care au generat verdicte nefavorabile României la CEDO, «mai târziu, va fi prea târziu» și nimic din ce s-a făcut bine nu va mai putea fi recuperat. Azi, bilanțul anti-corupției încă este pozitiv și în realitate, dar și pe imagine. Cum va fi peste câteva săptămâni? Greu de spus", a mai afirmat liderul PMP.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5145 secunde