Militarii polonezi, în vizită la Capu Midia să se documenteze despre sistemul de lansare rachete

410
Militarii polonezi, în vizită la Capu Midia să se documenteze despre sistemul de lansare rachete - capumidiavizita1-1603988171.jpg

Articole de la același autor



În perioada 27 - 28 octombrie, o delegație condusă de colonelul Michal Marciniak, managerul de program PATRIOT al Forțelor Armate ale Poloniei, a efectuat o vizită de lucru la sediul Centrului Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană „General de brigadă Ion Bungescu”. 


Vizita a privit activitatea de testare de acceptanță și recepție a primului sistem de rachete sol-aer cu bătaie mare, care a intrat în dotarea Forțelor Aeriene Române. Din partea Statului Major al Forțelor Aeriene Române la întâlnire a fost prezent colonelul inginer Dan Păcuraru, șeful echipei SICO (System Integration and Check Out). Întâlnirea a reprezentat o oportunitate pentru delegația poloneză de a se documenta cu privire la etapele derulării proiectului, având în vedere că un sistem similar va intra în înzestrarea Forțelor Armate ale Poloniei în anul 2022.  


Totodată, activitatea a contribuit și  la dezvoltarea și consolidarea cooperării militare dintre Forțele Armate ale României și Poloniei, aspect care reprezintă un vector esențial în cadrul parteneriatului strategic dintre cele două state. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3645 secunde