Elicopter IAR- 330 avariat în Mali, transportat la Baza Militară „Mihail Kogălniceanu”

168
Elicopter IAR- 330 avariat în Mali, transportat la Baza Militară „Mihail Kogălniceanu” - elicopter2-1603988067.jpg

Articole de la același autor



Elicopterele Detașamentului „Carpathian Pumas” au părăsit baza Camp Castor din Gao, unde s-au aflat în ultimul an, și au pornit deja spre casă. „După mai mult de 1250 de ore de zbor executate în cadrul misiunii ONU, elicopterele detașamentului Carpathian Pumas sunt pregătite să se întoarcă acasă, dar drumul acestora către țară trece întâi prin Bamako. 


Astfel, la primele ore ale dimineții de 27 octombrie, elicopterele IAR-330 L-RM au survolat pentru ultima dată baza Camp Castor din Gao, care le-a fost casă în ultimul an, și au pornit pe un traiect de 1000 de kilometri către capitala maliană, având la bord 11 militari (echipaje și echipa tehnică), acesta fiind ultimul zbor al elicopterelor românești pe cerul african. Pentru realimentare au făcut o escală la jumătatea distanței, la Mopti, zborul până la Bamako durând aproximativ 7 ore, cu aterizare la aproximativ ora 17.00 ora României”, au transmis reprezentanții Ministerului Apărării Naționale. 


Concret, transportul celor trei elicoptere către România, de la o distanță de mai mult de 4000 de km, se va face în primele zile ale lunii noiembrie, cu o aeronavă AN-124 pusă la dispoziție de către ONU. În schimb, un elicopter  avariat într-un incident de la Douentza a fost deja transportat în țară pe traiectul Gao - Mihail Kogălniceanu, pe 23 octombrie, cu o aeronavă C-17.


Reamintim că, pe 15 octombrie, Detașamentul „Carpathian Pumas” a încheiat angajamentul de un an asumat în cadrul misiunii ONU din Mali, aflându-se în acest moment în procesul de redislocare a tehnicii și personalului înapoi către România.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5258 secunde