Proiect de anvergură

Autobuzele CT Bus ar putea circula și în Năvodari, Cumpăna, Ovidiu și Mihail Kogălniceanu

1730

Articole de la același autor

Traseele autobuzelor CT Bus ar putea fi extinse către localitățile învecinate municipiului Constanța. Propunerea a fost lansată de primarul Decebal Făgădău, care intenționează astfel să creeze o legătură mult mai facilă atât pentru locuitorii din polul de interes Constanța, dar și să dezvolte compania de transport public.

Primarii din Năvodari, Cumpăna și Mihail Kogălniceanu s-au întâlnit, la sfârșitul acestei săptămâni, la inițiativa edilului de la Constanța, Decebal Făgădău, pentru a pune bazele Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Constanța, sub forma unei structuri de cooperare a autorităților publice locale din regiune.

"În urmă cu cinci ani, aveam o regie de transport falimentară, RATC, iar astăzi avem o companie puternică a municipiului Constanța, CT Bus SA, care poate deveni unul dintre cei mai eficienți operatori regionali de transport din România. Vom face niște pași procedurali pentru înființarea asociației, iar în paralel, va trebui să lucrăm pe mai multe planuri: vom înființa un grup de lucru, specialiștii trebuie să analizeze care sunt rutele, noi vom porni un proces de consultare la nivelul fiecărei localități în parte, iar juriștii să avanseze cu pașii legali.

Avem deja capete de linie pe care le putem extinde către localitățile pe care le reprezentați din zona urbană funcțională. Alături de noi, chiar dacă nu a putut fi prezent astăzi (n.r. - joi, 16 iulie), se află și primarul orașului Ovidiu, George Scupra. Sper ca toate consiliile locale să înțeleagă demersul pe care îl facem acum și să meargă pe același drum al progresului", a declarat Decebal Făgădău.

O soluție mult-așteptată pentru Năvodari

Potrivit acestuia, asociația nu își propune să interfereze cu mediul concurențial și nici să înlocuiască transportul privat, ci doar să reprezinte o alternativă de calitate, previzibilă și predictibilă.

"Dorim să aducem pentru locuitorii noștri un transport în condiții civilizate, cât mai repede, iar aceasta este singura soluție corectă. Am cerut de ani de zile această formă de asociere, care este perfect legală atât potrivit legislației naționale, cât și a celei europene", a precizat Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna.

Decebal Făgădău a explicat că, după finalizarea acestei prime etape, discuțiile vor continua și cu reprezentanții localităților Agigea și Valu lui Traian.

"Salut ideea de a constitui ADI Transport Constanța. Este o dorință și o cerință totodată de-a lungul a 30 de ani din partea fiecărui năvodărean, pentru că foarte mulți locuitori lucrează în municipiul Constanța. Ambele orașe au nevoie de linia 23!", a anunțat și Florin Chelaru, primarul orașului Năvodari.

Vin și autobuzele electrice

Flota CT Bus este compusă, în prezent, din 104 autobuze Euro6 noi, cu dotări la cele mai înalte standarde. La acestea se vor adăuga 41 de autobuze electrice care sunt într-o procedură de achiziție la Ministerul Dezvoltării. De asemenea, a fost finalizată procedura de achiziție pentru 18 mini autobuze.

"Sunt bucuroasă pentru că Mihail Kogălniceanu face parte din această primă etapă a înființării asociației. Este nevoie de modernizarea condițiilor de transport. Noi avem o problemă cu transportatorii privați în sensul programului, pentru că avem locuitori ai comunei care lucrează în Constanța și vin acasă la ore destul de târzii", a susținut și Ancuța Belu, primarul comunei Mihail Kogălniceanu.

Dispecerat ultramodern, GPS și aplicație pentru autobuze

Demersul primarului Decebal Făgădău de a propune constituirea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Constanța are ca scop îmbunătățirea mobilității integrate prin administrarea coordonată și finanțarea corespunzătoare a serviciilor publice de transport pe raza de competență a unităților administrativ-teritoriale membre.

"Am instalat echipamente de monitorizare GPS pe toate autobuzele, avem un dispecerat ultramodern și am implementat o aplicație care urmărește modul în care se desfășoară activitatea. Avem informații utile din fiecare autobuz și o mulțime de rapoarte care ne ajută să ne îmbunătățim permanent serviciile", a precizat directorul general al CT Bus, Bogdan Niță.

La rândul său, primarul din Ovidiu a transmis că susține acest demers și că își dorește ca acest proiect să fie funcțional cât mai curând.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5116 secunde