Militarii români și-au încheiat misiunea în Irak

2345
Militarii Batalionului 26 Infanterie "Neagoe Basarab" au raportat președintelui României, Traian Băsescu, "Irak - misiune îndeplinită", în cadrul unei ceremonii desfășurată ieri, în Camp Dracula, Tallil.
Alături de președinte, la evenimentul care a marcat încheierea oficială a operațiunii IRAQI SUNSET pentru militarii români au fost prezenți în Irak ministrul apărării naționale, Mihai Stănișoară, șeful Statului Major General, amiral dr. Gheorghe Marin, precum și oficialități militare și civile americane și irakiene.
Cu această ocazie, președintele Băsescu a decorat Drapelul de luptă al Batalionului 26 Infanterie – "Scorpionii Roșii" - cu Ordinul "Virtutea Militară" în grad de Ofițer, cu însemn de război, pentru militari, "în semn de recunoștință și apreciere pentru înaltul profesionalism dovedit în procesul pregătirii de luptă, cât și pentru îndeplinirea, cu devotament, a misiunilor încredințate în teatrul de operații din Irak, pentru promovarea unei imagini profesioniste a Armatei Române".
Adresându-se militarilor români, președintele Traian Băsescu a declarat: "Luptând în Irak, ați făcut un enorm serviciu României. Ați consolidat politica externă a statului român, iar la nivel politic ați transformat vorbele în fapte. Pentru ce ați făcut pentru România, vă mulțumesc, vă doresc întoarcere grabnică acasă și vă asigur de toată dragostea mea și a poporului român".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1192 secunde