Efectul crizei economice asupra parlamentarului-afacerist de Constanța (galerie foto)

3055
1
Efectul crizei economice asupra parlamentarului-afacerist de Constanța (galerie foto) - 7231f24211cd7792fe7b39da2a2819fc.jpg

Articole de la același autor

Efectele crizei economice nu au ocolit nici afacerile parlamentarilor constănțeni. Dacă unii dintre ei au fost mai norocoși și nu au resimțit impactul recesiunii, găsind modalități de a nu își pierde profitul, alții au fost nevoiți să apeleze la măsuri drastice, precum reducerea personalului, pentru a-și salva investițiile.

Deputatul liberal Mihai Lupu este acționar la SC Construcții Hidrotehnice SA Iași și la SC Alboram SRL Galați. El a mai fost acționar și la SC Group Media CTV SA Constanța (17%), dar a cesionat partea sa fraților Albu. "În cazul CTV, a avut și criza economică impactul său, dar societatea nu a mai funcționat la un moment dat. Asta s-a întâmplat. Sunt convins că de acum înainte va funcționa foarte bine", s-a arătat el încrezător.
Lupu a recunoscut că societățile la care el deține acțiuni au fost afectate de criză. Potrivit afirmațiilor sale, la SC Alboram SRL s-a redus personalul de la 30 la 10 salariați, iar la SC Construcții Hidrotehnice SA Iași vor avea loc disponibilizări în curând, urmând ca societatea să rămână cu 600 de angajați din 700. În plan personal, însă, Lupu susține că nu va fi afectat de aceste măsuri, pentru că nu deține un număr semnificativ de acțiuni.

Democrat-liberalii caută soluții
Potrivit deputatului Zanfir Iorguș, societățile la care familia sa are acțiuni nu sunt foarte mult afectate "pentru că nu desfășoară activități foarte mari". În declarația sa de avere din 15 decembrie 2008, Iorguș amintește trei societăți unde familia sa deține părți sociale: SC Crisor SRL (Sorin Iorguș) și SC Stepolis SRL și SC Callatis Med Inf SRL (Mariana Iorguș).
Deputatul a precizat că, în această perioadă, este preocupat de problemele societăților mari din Mangalia. Iorguș a declarat că a avut chiar la mijlocul săptămânii o întâlnire cu ministrul Economiei, Adriean Videanu, și cu reprezentanții companiei Daewoo Mangalia pentru a stabili câteva măsuri de urgență pentru ca societatea să depășească situația dificilă în care se află.
În privința impozitului forfetar, Iorguș a ținut să precizeze că aceasta este o măsură temporară, "necesară pentru a face puțină ordine în rândul societăților comerciale". Tot el a adăugat că, personal, nu va fi afectat în niciun fel de inițiativa Guvernului.
Mai ghinionist, colegul său de partid Constantin Chirilă a declarat că toate societățile sale au fost afectate de cri-za economică. Potrivit declarației sale de avere, actualizată la începutul lunii aprilie, Chirilă este acționar la SC Con-tempo SRL Constanța (85%), la SC S&T Real Estate SRL București (40%) și la SC RNCC Consulting SRL Brașov (50%). El mai este acționar și la SC Best Recovery SRL Iași (48,57%) și la SC AJA Registrars SRL Brașov, unde, potrivit lui, au avut loc deja redu-ceri de personal. Pentru a face față crizei, consiliile de administrație ale acestor societăți au adoptat strategii de reorientare și reorganizare.

Pesedistul Eduard Martin, cel mai afectat de criză
Printre cei care au resimțit într-adevăr efectele crizei economice se numără și deputatul PSD, Eduard Martin. El susține că a pierdut mai mulți clienți și s-a văzut nevoit să facă și concedieri. În prezent, el este acționar la șase societăți: Polaris M Holding SRL Constanța, City Enterprise SRL Constanța, GMG Management SRL Constanța, Edmon Compans SRL Constanța, Top Protect SRL Constanța, City Enterprise International SRL Constanța și Momax Enterprise SRL Constanța.
Referindu-se la impozitul forfetar, Martin a explicat faptul că acesta nu se va menține în vigoare foarte mult timp. "Pe mine, personal, nu mă afectează această măsură pentru că firmele la care sunt acționar sunt destul de mari", a argumentat el.
"Sunt și nu sunt de acord cu impozitul forfetar", a completat parlamentarul. Martin a arătat că, pe de o parte, sunt societăți care au fost create tocmai pentru a nu plăti taxe și impozite și atunci trebuia clarificată cumva situația lor, iar pe de altă parte sunt alte societăți mici care vor fi afectate în mod incorect.
Manuela Mitrea nu este asociat sau acționar la societăți comerciale, companii sau societăți naționale, instituții de credit, grupuri de interes economic și nici membru în asociații, fundații sau alte organizații. În schimb, ea are un birou notarial. Pentru a preveni efectele crizei economice, Mitrea a găsit soluția asocierii. Ea a declarat că s-a asociat cu alți doi notari și acum lucrurile merg bine. Nu a recurs la reduceri de personal, menținându-și echipa.
Și deputatul PSD Antonella Marinescu a preferat să își păstreze personalul. La rândul său, a arătat că afacerile sale nu au fost atinse de criza economică. Ea este asociat la patru srl-uri: SC Grand SRL Constanța, SC Mobigrand SRL Constanța, SC Grandpact SRL și SC Camas Diving SRl Constanța.
În următoarea ediție a ziarului "Cuget Liber", vom prezenta efectele crizei economice și asupra celorlalți parlamentari de Constanța.

Comentează știrea

???? ??? ?? ??
20 octombrie 2014
???? ??? ?? ??

AFH agreed the funding do bring about $35 million to individual users by drinking a held software collateralized loan. methods will be relevant to AFH portfolio valued clientele, mostly in work extendable as well connected emergence uses,day-by-day, our company speak to as good enterprisers who seek handy auto financing picks to make improvements to his or tricks, described Amir Heshmatpour, AFH dealing representative. unit most likely was well-known to assist you to very creative caused marketers in addition to been shown web business types hasten his or her own business expansion,AFH's a while ago created corporations routine has got collateralled purchase collateralized alternatives, this kind of capital collateralized loans. ???? ??? ?? ?? http://jubileekenya.orphanage.org/images/blogs.asp?id=304

Articole pe aceeași temă

Vineri, 29 Mai 2009
Stire din Diverse : Criza auto mondială
Pagina a fost generata in 0.5837 secunde