În grabă, până să vină hotărârea judecătorească

Primăria Constanța a demolat toate colibele pescărești

2656
Deși se bucurau că au câștigat în instanță dreptul de a-și păstra colibele până la finalizarea procesului, pescarii s-au trezit ieri cu escavatoarele Primăriei peste ei. Angajații municipalității nu au iertat nicio colibă, deși zecile de pescari erau convinși că dreptatea era de partea lor. Însă, fără nicio decizie judecătorească în mână, nu au putut contrazice în nici un fel ordinul de demolare emis de Primărie acum două săptămâni.
Avocatul pescarilor, Virgil Șișu, a ținut să precizeze că cei pe care îi apără în instanță au înțeles greșit hotărârea judecătorească de luni, care nu prevedea suspendarea demolării, ci doar amânarea procesului pentru 15 iunie. Însă, apărătorul îi încurajează pe oameni să-și refacă barăcile, în speranța că la primul termen va obține suspendarea demolării lor.
"Au înțeles greșit. Au fost prea entuziaști că judecătoarea le-a acceptat procesul și martorii și au crezut că au obținut suspendarea. Însă abia pe 15 iunie se va judeca acest lucru și de aceea Primăria s-a grăbit să demoleze, pentru a face ca procesul să rămână fără obiect. Însă noi considerăm că suntem încă în posesia plajei, a pescăriei și putem reface imediat colibele la loc, astfel încât ne vom prezenta la proces și vom susține în continuare suspendarea demolării. S-a grăbit Primăria să demoleze tocmai pentru că știa că vom obține suspendarea la următorul termen. Însă nu e nimic pierdut, pentru că barăcile pot fi refăcute imediat", ne-a declarat avocatul Virgil Șișu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3635 secunde