Militarii vin în ajutorul autorităților. O chestiune de timp până la ordin!

11409
Militarii vin în ajutorul autorităților. O chestiune de timp până la ordin! - armata-1584444769.jpg
Forțe și mijloace aparținând Ministerului Apărării Naționale au acționat, în ultimele 24 de ore, pentru instalarea a opt corturi destinate triajului epidemiologic în facilități medicale civile și militare din țară situate în garnizoanele București, Cluj-Napoca, Râmnicu Vâlcea, Roman, Sighișoara, Timișoara și Toplița.

Astfel, numărul spitalelor civile și militare din țară în care au fost instalate asemenea corturi se ridică la peste 20, informează Biroul de presă al MApN.

Circa 70 de specialiști - personal medical, specialiști în achiziții, logistică, precum și juriști - acționează în prezent în sprijinul autorităților centrale și locale.

La linia specială TELVERDE pusă la dispoziția populației de Institutul Național de Sănătate Publică București acționează, pe lângă medici și asistente din instituțiile medicale militare, studenți ai Institutului Medico-Militar (ofițeri-studenți din anii V și VI), care s-au oferit voluntar.

XXX

Ministerul Apărării Naționale dispune de forțe și mijloace gata în orice moment să sprijine autoritățile centrale și locale în acțiuni destinate limitării răspândirii virusului COVID-19, conform planurilor de cooperare. La nevoie, MApN poate acționa cu și forțe și mijloace suplimentare celor deja pregătite, având personal și mijloace tehnice menținute în rezerva acțională.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6389 secunde