Mină marină descoperită în zona Eforie. Plutea în derivă, la o distanţă de 3,6 kilometri de țărm

190
Mină marină descoperită în zona Eforie. Plutea în derivă, la o distanţă de 3,6 kilometri de țărm - mina-1659369618.jpg
Ministerul Apărării anunţă duminică seară o misiune de distrugere a unei mine marine, în raionul maritim Eforie. Mina plutea în derivă, la o distanţă de 3,6 km în largul ţărmului românesc.
„O echipă de scafandri de luptă EOD, din cadrul Forţelor Navale Române, specializaţi în dezamorsarea şi distrugerea dispozitivelor explozive, execută astăzi 31 iulie, o misiune de distrugere a unei mine marine, aflată în derivă, la o distanţă de aproximativ 2 mile marine (3,6 km), în largul ţărmului românesc, travers de Eforie”, a anunțat Ministerul Apărării într-un comunicat.

Mina a fost descoperită de o structură a Gărzii de Coastă, iar intervenţia scafandrilor EOD a fost solicitată în conformitate cu procedurile operaţionale naţionale, specifice pentru astfel de situaţii, potrivit MApN.

„Imediat, conducerea Forţelor Navale a ordonat Centrului 39 Scafandri să ia măsurile necesare pentru a trimite echipa de scafandri de intervenţie în raionul maritim indicat, pentru investigarea situaţiei şi eliminarea pericolului din apele teritoriale româneşti”, a mai precizat ministerul.

Echipa Forţelor Navale şi-a început misiunea în jurul orelor 19.30.


Pagina a fost generata in 0.7382 secunde