Klaus Iohannis: "România va continua să apere drepturile și interesele minorităților sale"

152
Klaus Iohannis:
Președintele Klaus Iohannis a vorbit, duminică, la festivalul „Săptămâna Haferland”, unde a dat o nouă replică afirmațiilor rasiste făcute de Viktor Orban. Iohannis spune că țara noastră va continua să facă eforturi pentru o societate incluzivă, în opoziție directă cu afirmațiile rasiste și anti-europene făcute de prim-ministrul Ungariei, la începutul săptămânii, la Tușnad.
Klaus Iohannis și Nicolae Ciucă sunt în satul Criț din Brașov, la sărbătoarea sașilor din Transilvania.

„România va continua să apere drepturile și interesele minorităților sale și să depună eforturi pentru a construi o societate cât mai incluzivă și tolerantă. Crezul european – unitate în diversitate – este întărit de evenimente precum cel la care participăm astăzi.

Niciodată, nicio dezbatere nu va putea să înlocuiască, și cu atât mai puțin, să deterioreze relațiile armonioase clădite în timp între români și cei cu care aceștia au împărțit vicisitudinile istoriei și cu care, acum, își construiesc destinul european”.

Klaus Iohannis a vorbit și despre invazia rușilor în Ucraina:

„Războiul dus de Federația Rusă în Ucraina și consecințele devastatoare ale acestuia, inclusiv asupra zonei de patrimoniu prin distrugerea instituțiilor culturale și a monumentelor istorice ucrainene, ne întăresc solidaritatea în jurul valorilor, principiilor democratice și ne determină să prețuim mai mult moștenirea istorică și culturală pe care am primit-o de la înaintașii noștri”.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4727 secunde