Klaus Iohannis a promulgat mai multe legi. Iată care sunt

195
Klaus Iohannis a promulgat mai multe legi. Iată care sunt - klaus2-1657202468.jpg
Klaus Iohannis a promulgat mai multe legi. Printre acestea se numără și actul normativ pentru completarea legii drepturilor pacienţilor, potrivit căruia, în situaţia încheierii contractelor de asigurare, în cazul în care distribuitorul de asigurări solicită supravieţuitorului de cancer informaţii şi documente care vizează afecţiunea oncologică, acesta să aibă dreptul de a nu le furniza, dacă a trecut un termen de 7 ani de la data încheierii protocolului oncologic, potrivit Realitatea.net


Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, actul normativ pentru completarea legii drepturilor pacienţilor, potrivit căruia, în situaţia încheierii contractelor de asigurare, în cazul în care distribuitorul de asigurări solicită supravieţuitorului de cancer informaţii şi documente care vizează afecţiunea oncologică, acesta să aibă dreptul de a nu le furniza, dacă a trecut un termen de 7 ani de la data încheierii protocolului oncologic.

Actul normativ prevede introducerea unui nou capitol, intitulat "dreptul de a fi uitat" al supravieţuitorului de cancer.

"Prin derogare de la prevederile Legii nr. 287/2009 privind Codul civil, în situaţia încheierii contractelor de asigurare, în cazul în care distribuitorul de asigurări solicită supravieţuitorului de cancer informaţii şi documente în vederea evaluării riscului pentru preluarea, respectiv menţinerea în asigurare, acesta are dreptul de a nu le furniza pe acelea care vizează afecţiunea oncologică, dacă a trecut un termen de 7 ani de la data încheierii protocolului oncologic. În cazul supravieţuitorului de cancer al cărui diagnostic a fost pus înainte de vârsta de 18 ani, termenul este de 5 ani de la data încheierii protocolului oncologic", arată legea.

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat joi, 7 iulie 2022, următoarele decrete:

Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă (PL-x 232/02.06.2021);

Decret privind promulgarea Legii pentru completarea Legii drepturilor pacientului nr. 46/2003 (PL-x 282/18.05.2022);

Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 70/2021 pentru modificarea și completarea Legii nr. 384/2006 privind statutul soldaților și gradaților profesioniști (PL-x 308/01.09.2021).


Pagina a fost generata in 0.4336 secunde